Vegetarisch in stijl - Veelzijdige en inspirerende gerechten
Paul Gayler
Fontaine Uitgevers (2006)
In verzameling
#254
7*
Koken
Gebonden met stofomslag 9789059561694
Nederland  Nederlands
Paul Gayler was de eerste chef-kok in Londen, die vegetarische gerechten op het menu zette. Maar men hoeft geen vegetariër te zijn om van de gerechten in dit boek te genieten, vooral niet als de chef, of thuiskok, zo'n internationaal scala aan smaken en geuren aan zijn gasten voorschotelt. De lezer vindt inspiratie voor allerlei gerechten, of die nu voor een persoon, een romantisch samenzijn, een gezinsmaaltijd of een feestelijk diner bestemd zijn. Gerechten als Pruimentaart met bleekselderij en camembert of Geroosterde paprikapassata met basilicumyoghurt en tomatentartaar maken een verpletterende indruk op vrienden en verrassen zelfs de kok die ze bereidt.
De kookstijl is stevig gestoeld op twee verschillende invloeden:

Zijn motto is: voor iedereen die van eten houdt is het een voortdurende bron van vreugde.
Dit boek bevat eenvoudige recepten, al staan er ook enkele bewerkelijke gerechten in, waar men de tijd voor moet nemen, zoals Doperwten ravioli met saffraanbotersaus en salade met rode biet met truffel op bladzijde 117.


Medewerkers
(Eind)redactie efef.com
Vertaler Hennie Franssen-Seebregts
Fotografie Gus Filgate
Product Gegevens
NUR code 444
Aantal pagina's 192
Hoogte x Breedte 260 x 235  mm
Eerste druk Ja
Originele titel Pure vegetarian
Originele uitgever Kyle Cathie Ltd
Origineel land Groot Brittannië
Originele taal Engels
Origineel publicatiejaar 2006
Persoonlijke Gegevens
Gelezen? Ja (28-6-2006)
Winkelprijs bij verschijnen € 24,90
Conclusie
Dit kookboek - voorzien van bijzonder mooie fotografie - geeft verrassende gerechten. Dit is een mooi vegetarisch kookboek dat in de culinaire bibliotheek thuishoort. Het is een AANRADER en niet alleen voor vegatariers.

Stories
Titel Auteur Startpagina Aantal pagina's
Inleiding 6
Kleine hapjes 8
Voorgerechten 20
Soepen 50
Salades 68
Pasta en granen 88
Hoofdgerechten 126
Korstdeeg 158
Desserts 176
Bouillons en sauzen 188
Register 190
Wetenswaardigheden 192