Paul Gayler was de eerste chef-kok in Londen, die vegetarische gerechten op het menu zette. Maar men hoeft geen vegetariër te zijn om van de gerechten in dit boek te genieten, vooral niet als de chef, of thuiskok, zo'n internationaal scala aan smaken en geuren aan zijn gasten voorschotelt. De lezer vindt inspiratie voor allerlei gerechten, of die nu voor een persoon, een romantisch samenzijn, een gezinsmaaltijd of een feestelijk diner bestemd zijn. Gerechten als
Pruimentaart met bleekselderij en camembert of
Geroosterde paprikapassata met basilicumyoghurt en tomatentartaar maken een verpletterende indruk op vrienden en verrassen zelfs de kok die ze bereidt.
De kookstijl is stevig gestoeld op twee verschillende invloeden:
- Klassieke Franse technieken en
- zijn fascinatie voor Mediterrane smaken en
- die uit Midden- en Verre Oosten
Zijn motto is:
voor iedereen die van eten houdt is het een voortdurende bron van vreugde.Dit boek bevat eenvoudige recepten, al staan er ook enkele bewerkelijke gerechten in, waar men de tijd voor moet nemen, zoals
Doperwten ravioli met saffraanbotersaus en salade met rode biet met truffel op bladzijde 117.