Wie gaat er schuil achter deze culinaire gedrevenheid? Wie is de kok Ramon Beuk? Wie is: De echte Beuk? Ramon neemt de lezer mee naar zijn roots, de oorsprong van zijn grensoverschrijdende smaak. Zijn familie, zijn gezin, voor hem de pijlers van het leven: de grondslag van gezelligheid, samen koken, eten, samenzijn. Dat is wat De echte Beuk laat zien: samen genieten.
De basis van lekker koken is het gebruik van goede ingrediënten. In De echte Beuk laat Ramon zien hoe je efficiënt inkopen doet voor meerdere dagen: een restant van de stronk bleekselderij die in het ene recept slechts voor een gedeelte wordt gebruikt hoeft niet weggegooid te worden, maar wordt verwerkt in een recept later in de week. Waar worden de ingrediënten gekocht? Ramon doet zijn inspiratie op op de markt: hij laat zich verrassen door het aanbod. En hij geeft antwoord op de vraag: hoe kun je het beste de verse producten bewaren? Hij geeft hjndige houdbaarheids- en bewaartips! Hij schreef de recepten met heel veel liefde voor dit boek, Bij de recepten staan mooie foto's en veel eigen verhalen.
Er is wel een aantal onvolkomenheden in dit boek. Een blauwe achtergrond met daarop blauwe letters is moeilijk te lezen, ook al is een groot lettercorps gebruikt. Zelfs voor iemand met een goed gezichtsvermogen is het al moeilijk. Een ander essentiele fout op het gebied van menuleer staat op bladzijde 68. Hij beschrijft daar een recept van garnalen met veldsla als groente/bijgerecht. Garnalen zijn proteïnerijk en veldsla is nitraatrijk. Die twee stoffen samen vormen nitriet en dat is vergif in het lichaam.
NUR code |
440 |
Aantal pagina's |
160 |
Hoogte x Breedte |
303
x
235
mm |
Eerste druk |
Ja |
Origineel publicatiejaar |
2005 |
|
Gelezen? |
Ja (3-11-2005) |
Winkelprijs bij verschijnen |
€ 27,50 |
|
|
Dit kookboek met een eigenwijs karakter is leuk geschreven met liefde voor het koken. Het is een kookboek voor deze tijd, dus het is een aanrader voor jonge mensen die graag koken.
Titel |
Auteur |
Startpagina |
Aantal pagina's |
Inleiding |
|
7 |
|
Bijdingen |
|
9 |
|
Dagelijkse kost |
|
35 |
|
Mediterraans |
|
37 |
|
Surinaams |
|
56 |
|
Oosters |
|
60 |
|
Maghreb |
|
72 |
|
Hollands |
|
78 |
|
Feest |
|
85 |
|
Feest |
|
108 |
|
3-gangen doe es lekker gek menu |
|
110 |
|
5-gangen altijd succes menu |
|
118 |
|
7-gangen steel de show menu |
|
130 |
|
Zoetigheden |
|
139 |
|
Register |
|
158 |
|