De echte beuk - Koken volgens Ramon Beuk in 107 recepten (en ontelbaar veel know how-tips)
Ramon Beuk
Van Dishoeck (2005)
In verzameling
#187
6*
Koken
Gebonden met hardcover 9789026929540
Nederland  Nederlands
Wie gaat er schuil achter deze culinaire gedrevenheid? Wie is de kok Ramon Beuk? Wie is: De echte Beuk? Ramon neemt de lezer mee naar zijn roots, de oorsprong van zijn grensoverschrijdende smaak. Zijn familie, zijn gezin, voor hem de pijlers van het leven: de grondslag van gezelligheid, samen koken, eten, samenzijn. Dat is wat De echte Beuk laat zien: samen genieten.
De basis van lekker koken is het gebruik van goede ingrediënten. In De echte Beuk laat Ramon zien hoe je efficiënt inkopen doet voor meerdere dagen: een restant van de stronk bleekselderij die in het ene recept slechts voor een gedeelte wordt gebruikt hoeft niet weggegooid te worden, maar wordt verwerkt in een recept later in de week. Waar worden de ingrediënten gekocht? Ramon doet zijn inspiratie op op de markt: hij laat zich verrassen door het aanbod. En hij geeft antwoord op de vraag: hoe kun je het beste de verse producten bewaren? Hij geeft hjndige houdbaarheids- en bewaartips! Hij schreef de recepten met heel veel liefde voor dit boek, Bij de recepten staan mooie foto's en veel eigen verhalen.
Er is wel een aantal onvolkomenheden in dit boek. Een blauwe achtergrond met daarop blauwe letters is moeilijk te lezen, ook al is een groot lettercorps gebruikt. Zelfs voor iemand met een goed gezichtsvermogen is het al moeilijk. Een ander essentiele fout op het gebied van menuleer staat op bladzijde 68. Hij beschrijft daar een recept van garnalen met veldsla als groente/bijgerecht. Garnalen zijn proteïnerijk en veldsla is nitraatrijk. Die twee stoffen samen vormen nitriet en dat is vergif in het lichaam.


Medewerkers
(Eind)redactie Marleen Janssen
Ontwerper/Vormgever Isabelle van der Horst; Theo Nijsse
Fotografie Ramko Kraaijeveld; Martijn Oomes; Christian Fielden
Product Gegevens
NUR code 440
Aantal pagina's 160
Hoogte x Breedte 303 x 235  mm
Eerste druk Ja
Origineel publicatiejaar 2005
Persoonlijke Gegevens
Gelezen? Ja (3-11-2005)
Winkelprijs bij verschijnen € 27,50
Conclusie
Dit kookboek met een eigenwijs karakter is leuk geschreven met liefde voor het koken. Het is een kookboek voor deze tijd, dus het is een aanrader voor jonge mensen die graag koken.

Stories
Titel Auteur Startpagina Aantal pagina's
Inleiding 7
Bijdingen 9
Dagelijkse kost 35
Mediterraans 37
Surinaams 56
Oosters 60
Maghreb 72
Hollands 78
Feest 85
Feest 108
3-gangen doe es lekker gek menu 110
5-gangen altijd succes menu 118
7-gangen steel de show menu 130
Zoetigheden 139
Register 158