Gordon Ramsay staat bekend om zijn sublieme kookkunsten en zijn met Michelinsterren bekroonde restaurants. Zijn bestsellers laten zien hoe je thuis een complete restaurantmaaltijd kunt bereiden. "In dit boek laat hij zien hoe je thuis snel en simpel heerlijke maaltijden kunt bereiden zonder uren in de keuken te moeten staan en zonder dat het veel tijd en veel geld kost. Hij maakt gebruik van de beste ingrediënten, briljante combinaties en smaken en simpele technieken. Gordon maakte voor elke gegelegenheid een selectie van meer dan honderd recepten. De honderden kleurenfoto's laten de lezer zien hoe de recepten makkelijk zelf te bereiden zijn", aldus de covertekst. Naar mijn mening is dit niet waar. Hij gebruikt de beste ingrediënten, zoals kreeft, oesters, tijgergarnalen, Coquilles Saint Jacques, tarbot, krab, ossenhaas, wilde zeeforel, zeebaars, zoete aardappels, pastinaak, cantharellen en mini-groenten. Dat zijn toch geen voordelige ingrediënten? Verder wil hij weer sla bij vis-, schaal- en schelpdieren serveren. Dit zou ik nooit doen, want sla is nitraatrijk en vis, schaal- en schelpdieren zijn proteïnerijk en die twee goedjes vormen samen in uw maag nitriet en dat is puur vergif in het lichaam. Ook meldt het boek dat u Noilly Prat of droge Vermouth kunt gebruiken, laat Noilly Prat nou toch al droge Vermouth zijn! En het snel bereiden kan bij de meeste gerechten vergeten worden. Als u alles al heeft schoongemaakt en gesneden, kortom uw mise-en-place heeft gemaakt dan kan het allemaal wat sneller, maar inclusief voorbereidingstijd blijven het uitgebreide gerechten. De recepten zijn schitterend om te maken en te eten, maar zeg in het boek dan niet dat het snel en goedkoop kan.
Op de DVD met Nederlandse ondertiteling ziet u hoe Gordon vijf gerechten bereidt, Hij geeft daarbij een duidelijk stap-voor-stap uitleg. Maar ook hier geldt voor het recept: als u de mise-en-place heeft gemaakt, dan is het binnen een redelijke tijd te bereiden.
|
Vertaler |
Gwen Neuman |
Ontwerper/Vormgever |
Hans Britsemmer |
Hulpauteur |
Mark Sargeant; Helen Tillot |
Fotografie |
Jill Mead |
NUR code |
440 |
Extra's |
DVD |
Aantal pagina's |
256 |
Hoogte x Breedte |
255
x
195
mm |
Eerste druk |
Ja |
Originele titel |
Gordon Ramsay |
Origineel ondertitel |
makes it easy |
Originele uitgever |
Quadrille Publishing
|
Origineel land |
Groot Brittannië |
Originele taal |
Engels |
Origineel publicatiejaar |
2005 |
|
Gelezen? |
Ja (24-10-2005) |
Winkelprijs bij verschijnen |
€ 24,95 |
|
|
Dit is een indrukwekkend kookboek met veel mooie foto's, dat in de kookbibliotheek van koks thuishoort. Het is uitermate geschikt voor diegene die van koken houdt en er de tijd voor heeft. Uiteraard is het een leuk Sinterklaas- of Kerstgeschenk.
Titel |
Auteur |
Startpagina |
Aantal pagina's |
Inleiding |
|
8 |
|
Ontbijt en brunch |
|
10 |
|
Goede fastfood |
|
30 |
|
Familie en vrienden |
|
58 |
|
Zomerbarbecues |
|
92 |
|
Alleen voor kids |
|
112 |
|
Bellini's en blini's |
|
136 |
|
Chic |
|
162 |
|
Dineetje voor twee |
|
196 |
|
Koken voor een gezelschap |
|
224 |
|
Voorraadkast en keukengerei |
|
244 |
|
Register |
|
252 |
|
Dankbetuiging |
|
256 |
|