Gordon Ramsay maakt het makkelijk
Gordon Ramsay
Tirion Culinair (2005)
In verzameling
#183
6*
Koken
Gebonden met stofomslag 9789043907514
Nederland  Nederlands
Gordon Ramsay staat bekend om zijn sublieme kookkunsten en zijn met Michelinsterren bekroonde restaurants. Zijn bestsellers laten zien hoe je thuis een complete restaurantmaaltijd kunt bereiden. "In dit boek laat hij zien hoe je thuis snel en simpel heerlijke maaltijden kunt bereiden zonder uren in de keuken te moeten staan en zonder dat het veel tijd en veel geld kost. Hij maakt gebruik van de beste ingrediënten, briljante combinaties en smaken en simpele technieken. Gordon maakte voor elke gegelegenheid een selectie van meer dan honderd recepten. De honderden kleurenfoto's laten de lezer zien hoe de recepten makkelijk zelf te bereiden zijn", aldus de covertekst. Naar mijn mening is dit niet waar. Hij gebruikt de beste ingrediënten, zoals kreeft, oesters, tijgergarnalen, Coquilles Saint Jacques, tarbot, krab, ossenhaas, wilde zeeforel, zeebaars, zoete aardappels, pastinaak, cantharellen en mini-groenten. Dat zijn toch geen voordelige ingrediënten? Verder wil hij weer sla bij vis-, schaal- en schelpdieren serveren. Dit zou ik nooit doen, want sla is nitraatrijk en vis, schaal- en schelpdieren zijn proteïnerijk en die twee goedjes vormen samen in uw maag nitriet en dat is puur vergif in het lichaam. Ook meldt het boek dat u Noilly Prat of droge Vermouth kunt gebruiken, laat Noilly Prat nou toch al droge Vermouth zijn! En het snel bereiden kan bij de meeste gerechten vergeten worden. Als u alles al heeft schoongemaakt en gesneden, kortom uw mise-en-place heeft gemaakt dan kan het allemaal wat sneller, maar inclusief voorbereidingstijd blijven het uitgebreide gerechten. De recepten zijn schitterend om te maken en te eten, maar zeg in het boek dan niet dat het snel en goedkoop kan.
Op de DVD met Nederlandse ondertiteling ziet u hoe Gordon vijf gerechten bereidt, Hij geeft daarbij een duidelijk stap-voor-stap uitleg. Maar ook hier geldt voor het recept: als u de mise-en-place heeft gemaakt, dan is het binnen een redelijke tijd te bereiden.



Medewerkers
Vertaler Gwen Neuman
Ontwerper/Vormgever Hans Britsemmer
Hulpauteur Mark Sargeant; Helen Tillot
Fotografie Jill Mead
Product Gegevens
NUR code 440
Extra's DVD
Aantal pagina's 256
Hoogte x Breedte 255 x 195  mm
Eerste druk Ja
Originele titel Gordon Ramsay
Origineel ondertitel makes it easy
Originele uitgever Quadrille Publishing
Origineel land Groot Brittannië
Originele taal Engels
Origineel publicatiejaar 2005
Persoonlijke Gegevens
Gelezen? Ja (24-10-2005)
Winkelprijs bij verschijnen € 24,95
Conclusie
Dit is een indrukwekkend kookboek met veel mooie foto's, dat in de kookbibliotheek van koks thuishoort. Het is uitermate geschikt voor diegene die van koken houdt en er de tijd voor heeft. Uiteraard is het een leuk Sinterklaas- of Kerstgeschenk.

Stories
Titel Auteur Startpagina Aantal pagina's
Inleiding 8
Ontbijt en brunch 10
Goede fastfood 30
Familie en vrienden 58
Zomerbarbecues 92
Alleen voor kids 112
Bellini's en blini's 136
Chic 162
Dineetje voor twee 196
Koken voor een gezelschap 224
Voorraadkast en keukengerei 244
Register 252
Dankbetuiging 256