Het is wetenschappelijk bewezen dat het GI dieet op lange termijn effectiever is dan het Atkins-dieet. Anders dan het Atkins-dieet maakt het GI-dieet onderscheid tussen goede en slechte koolhydraten, zodat men geen voedingsgroepen hoeft te missen, waardoor de verloren kilo's er gezond afgaan en af blijven. Dit boek biedt duidelijkheid te midden van de verwarrende hoop informatie over de glycemische index. Bovendien zijn de recepten samengesteld onder toezicht van GI-specialist dr. Mabel Blades. Dit boek helpt niet alleen kilo's kwijt te raken, maar het zorgt ook dat ze er voorgoed afblijven, terwijl men nog altijd van het eten kan genieten. Het biedt meer dan honderd smakelijke recepten die hun weerga in de dieetwereld niet kennen. De recepten in dit boek zijn goed te bereiden en ze zijn zeer smakelijk. Het GI-dieet is uitermate geschikt voor mensen met hart- en vaatzieketen of type 2-diabetes. Want voedingsmiddelen met een lage GI-waarde stellen het lichaam in staat om de bloedsuiker op peil te houden.
Antony Worrall Thompson is een beroemde kok en televisiester, die zich volledig toelegt op gezond eten. Hij is een enthousiast liefhebber van biologisch voedsel en een vurig voorstander van gezond eten. Dr. Mabel Blades is voedingsdeskundige en expert op het gebied van de behandeling van afwijkingen door middel van voeding. Jane Suthering is een ervaren culinair auteur en consultant, ontwerper van recepten ven voedselstylist.
|
|
| Ontwerper/Vormgever |
Hans Britsemmer |
| Hulpauteur |
Mabel Blades; Jane Suthering |
| Fotografie |
Steve Lee; Tony Briscoe |
| NUR code |
443 |
| Aantal pagina's |
160 |
| Hoogte x Breedte |
233
x
190
mm |
| Originele titel |
Antony Worrall Thompson's GI Diet |
| Originele uitgever |
Kyle Cathie Ltd
|
| Origineel land |
Groot Brittannië |
| Originele taal |
Engels |
| Origineel publicatiejaar |
2005 |
|
| Gelezen? |
Ja (17-5-2005) |
| Locatie |
Rij 1 vak 2 |
| Winkelprijs bij verschijnen |
€ 19,95 |
|
|
Dit is een prettig dieetboek voor ieder die smakelijk wil blijven eten. Het is verlucht met mooie foto's.
| Titel |
Auteur |
Startpagina |
Aantal pagina's |
| Inleiding |
|
6 |
|
| Over de GI |
|
9 |
|
| Geen slechte voedingsmiddelen alleen slechte eetpatronen |
|
11 |
|
| Wat houdt de Glykemische Index (GI) in? |
|
13 |
|
| De GI-waarde laag halen |
|
17 |
|
| Wat moet ik tellen? |
|
17 |
|
| De GI-voedingstabel |
|
18 |
|
| Hoe de GI kan helpen |
|
20 |
|
| Afvallen en de GI |
|
22 |
|
| Voeding |
|
27 |
|
| Etiketten |
|
32 |
|
| Tips voor een lage GI-waarde |
|
33 |
|
| Menu's samenstellen |
|
38 |
|
| De recepten |
|
41 |
|
| Ontbijt en gebak |
|
41 |
|
| Soepen |
|
57 |
|
| Salades |
|
69 |
|
| Voorgerechten, sandwiches en snacks |
|
81 |
|
| Groenten |
|
93 |
|
| Vis |
|
109 |
|
| Vlees en gevogelte |
|
123 |
|
| Toetjes |
|
139 |
|
| Sauzen en bijgerchten |
|
151 |
|
| Register |
|
156 |
|
| Bibliografie en dankbetuiging |
|
159 |
|