50 Curries uit India
Camellia Panjabi
Fontaine Uitgevers (2005)
In verzameling
#140
6*
Koken
Paperback 9789059561137
Nederland  Nederlands
Zonder twijfel is de Indiase keuken een van de meest fascinerende, echt grote wereldkeukens, die zich - anders dan de Franse, de Chinese of de Italiaanse keuken - kenmerkt door een veelvuldig en geraffineerd gebruik van specerijen. Dat komt het verrukkelijkst tot uiting in de geuren, aroma's en smaken van de befaamde curries van India. Wat is nu precies een curry? Een curry maakt men door vlees of groente samen met vele ingrediënten te bereiden, waarbij men gebruik maakt van verdikkingsmiddelen (in dit geval geen bloem) en een specerijenmengsel. De auteur gaat uitvoerig in op de bereidingstechnieken van een curry en zij gaat uitgebreid in op de filosofie achter de Indiase keuken. De recepten zijn bewerkelijk maar goed te bereiden. In dit boek vindt u recepten voor 50 Indiase curries.
Camellia Panjabi komt de eer toe alle duizenden stukjes van die culinaire en gastronomisch legpuzzel in elkaar geschoven te hebben. Dit boek is zeer geschikt voor wie zich serieus, succesvol en zonder frustraties met de Indiase keuken wil bezighouden.



Medewerkers
(Eind)redactie Hennie Franssen-Seebregts
Vertaler Ton van Es
Product Gegevens
NUR code 442
Aantal pagina's 224
Hoogte x Breedte 198 x 154  mm
Originele titel 50 Great Curries of India
Originele uitgever Kyle Cathie Ltd
Origineel land Groot Brittannië
Originele taal Engels
Origineel publicatiejaar 1994
Persoonlijke Gegevens
Gelezen? Ja (28-4-2005)
Winkelprijs bij verschijnen € 12,50
Conclusie
Dit is een smaakvol kookboek met schitterende foto's. Het is een prachtig kookboek voor degenen, die authentieke Indiase maaltijden willen bereiden. Kortom dit is een waardevol kookboek.

Stories
Titel Auteur Startpagina Aantal pagina's
Inleiding 7
Culinair India 16
De filosofie achter de Indiase keuken 18
Waarom een Indiase maaltijd? 24
Wat is nu precies een curry? 27
Het gebruik van specerijen 41
Kruiden en verse specerijen 54
Chilipepers 57
Het curryplaatje 60
Tips 62
Een simpele, huiselijke curry 64
De curries 66
Rijst 168
Indiaas brood of roti's 174
Groente bijgerechten 177
Aardappelgerechten 184
Linzen 190
Yoghurt (raita's) 195
Papadams 198
Chutneys 199
Cachumbers 203
Desserts 205
Een maaltijd samenstellen 212
Register 217
Verantwoording 223