Zelf de lekkerste drankjes maken - het kan. Borrels die de bekende merken evenaren, likeuren die uw eigen creatie zijn - het is mogelijk. Maar dan hebt u wel de steun nodig van een ervaren leermeester. Jan van Schaik geeft in dit boek, vanuit zijn eigen jarenlange ervaring, alles wat u nodig hebt: praktische informatie, nuttige tips en uitvoerbare recepten.
Het groot zelf destilleer- en likeurmaakboek is hét standaardwerk voor iedereen die nieuwsgierig is naar de techniek van het destilleren en graag een eigen likeur creëert. Met uitgebreide informatie over destilleren, giesten, macereren, rijpen, klaren en vooral proeven. Met beschrijvingen van meer dan honderd grondstoffen en vijfenzeventig recepten.
NUR code |
447 |
Aantal pagina's |
122 |
Hoogte x Breedte |
210
x
190
mm |
|
Gelezen? |
Ja (11-7-2004) |
Winkelprijs bij verschijnen |
€ 14,95 |
|
|
Dit is een nuttig boekwerk voor diegenen die zelf likeur willen maken.
Titel |
Auteur |
Startpagina |
Aantal pagina's |
Woord vooraf |
|
7 |
2 |
Inleiding |
|
9 |
1 |
Is likeur maken een kunst |
|
10 |
2 |
Historie |
|
12 |
3 |
Theorie van de gisting |
|
15 |
7 |
Het destillatieproces |
|
22 |
6 |
Destillaten van granen |
|
28 |
7 |
Destillaten van vruchten en knollen |
|
35 |
14 |
Macereren van vruchten |
|
49 |
18 |
Macereren van kruiden, zaden enzovoort |
|
67 |
11 |
Grondstoffen |
|
86 |
20 |
Definities van likeuren |
|
106 |
4 |
Adressen, tabellen, literatuurlijst en logboek |
|
110 |
8 |
Likeurmaker - likeurmeester |
|
118 |
2 |
Register |
|
120 |
3 |