Boeken algemeen
Promotiecampagne kinderassortiment

Alles over eten en drinken op het spoor

Eten en drinken is al van vanaf het allereerste begin van de spoorgeschiedenis verbonden met de trein. Toen in 1825 in Engeland de stoomlocomotief zijn eerste ritje maakte, werden de passagiers bij aankomst onthaald op hapjes en bier. En in Nederland lag het eerste treinstation tegenover een herberg. Die was daarmee een voorloper van de latere stationsrestauraties.

 

 

Alle reden dus voor het Spoorwegmuseum om een grote familietentoonstelling te maken rond het thema eten en drinken op het spoor. Denk aan een kopje koffie op het perron, een eenvoudige tosti in de stationsrestauratie, maar ook aan een luxe meergangendiner met truffels in de Oriƫnt Express.

 

Er zijn niet alleen bijzondere serviezen, menukaarten, koffiekarren, foto's en affiches te zien, je kunt ook zelf een kijkje nemen in een tiental prachtige restauratierijtuigen uit binnen- en buitenland.

 

De tentoonstelling Tosti's Truffels Treinen is te bezoeken tot en met 15 november.