Promotiecampagne kinderassortiment
Boeken algemeen

Hedendaagse kunst en design 100 jaar na Bauhaus

Honderd jaar na de oprichting van de invloedrijke kunstinstelling Bauhaus in Weimar (D) worden wereldwijd manifestaties georganiseerd rond dit eeuwfeest. Naar aanleiding van dit thema initieert Vierplus twee exposities. Een prachtige, zeer passende locatie, Zonnestraal, vormt in oktober de entourage voor de tweede editie.

 

 

55 exposanten tonen wat kunstenaars en ontwerpers nu doen met de erfenis van het Bauhaus. Alle tentoongestelde objecten zijn te koop. De tentoonstelling biedt bovendien een uitgelezen kans om Zonnestraal ook eens van binnen te bekijken. De tentoonstelling gaatvergezeld van een handzame catalogus met alle exposanten en een inleiding van Elisabeth Eyl, kunsthistoricus gespecialiseerd in het Bauhaus.

 

Het programma


9, 10, 11, 12, 13 oktober 2019
Open dagelijks van 12.00 tot 17.00 uur

Woensdag 9 oktober

  • Performance Square One door Tall Tales Company:

Alles kan worden teruggebracht tot mathematische codes. Kunstmatige intelligentie is hot business en daarom wordt naarstig gezocht naar de broncodes van het menselijk handelen. Het Rotterdamse Tall Tales Company ging aan de slag met dit gegeven. In Square  One werken ze samen met beeldend kunstenaar Don Satijn. Square One  gaat over het vangen van emotie, vorm en inhoud in rekenkundige modellen.

 

Zaterdag 12 oktober

  • Lezing
  • Architectuurrondleidingen door Dudok Architectuurcentrum, Hilversum in Zonnestraal en het Raadhuis.

Zondag 13 oktober

  • Architectuurrondleidingen door Dudok Architectuurcentrum, Hilversum in Zonnestraal en het Raadhuis.
  • 16.00 - 17.00 uur Finissage, gelegenheid om in gesprek te gaan met de aanwezige exposanten.