Promotiecampagne kinderassortiment
Boeken algemeen

100.000ste bezoeker voor ‘De weg naar Van Eyck’

 

Vandaag ontving Museum Boijmans Van Beuningen de 100.000ste bezoeker bij de succesvolle tentoonstelling ‘De weg naar Van Eyck’. Kunstliefhebbers hebben nog precies één maand de tijd om naar Rotterdam te reizen en de uiterst bijzondere en kostbare topstukken te zien.


De tentoonstelling ‘De weg naar Van Eyck’, waarin ruim negentig meesterwerken uit de Nederlandse, Franse en Duitse kunst rond 1400 zijn samengebracht, trekt sinds half oktober gemiddeld 1300 bezoekers per dag uit binnen- en buitenland. Het museum verwacht het streefgetal van 130.000 bezoekers voor de tentoonstelling te halen en is verheugd met de grote belangstelling uit Nederland, België en daarbuiten. Het is voor het eerst en waarschijnlijk ook voor het laatst -vanwege de kwetsbaarheid van de werken- dat een expositie over dit onderwerp wordt gehouden. Tot en met 10 februari is de tentoonstelling nog te zien in Rotterdam.


De 100.000ste bezoeker ontving vandaag een blos bloemen uit handen van Antoinette Laan, Wethouder Sport en Recreatie, Kunst en Cultuur: “Ik ben erg trots op Boijmans, geweldig dat deze prachtige tentoonstelling zoveel mensen naar Rotterdam brengt. Als stad zijn we bijzonder blij dat zoiets moois hier te zien is.”


De tentoonstelling is ruim opgezet en biedt ook de komende maand nog voldoende plek voor iedere bezoeker. De wachttijden aan de kassa zijn minimaal. Bezoekers die graag met zo min mogelijk andere bezoekers van de tentoonstelling willen genieten, wordt geadviseerd aan het begin en einde van de dag te komen.


Steun


Museum Boijmans Van Beuningen bedankt de volgende fondsen, bedrijven en particulieren die de tentoonstelling 'De weg naar Van Eyck' mogelijk maken met hun enthousiaste en genereuze steun: Turing Foundation, Robeco, BankGiro Loterij, Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed, SNS REAAL Fonds, VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds (mede mogelijk gemaakt uit het Breeman Talle Fonds), Aon Artscope, Unilever, Nedspice, Ploum Lodder Princen, Shell en Blockbusterfonds. Op initiatief van particulieren is 'De kring van Van Eyck' opgezet, een unieke actie om de tentoonstelling te steunen.