Promotiecampagne kinderassortiment
Boeken algemeen

Boijmans TV gaat van start

 

Vanaf donderdag kunnen Boijmans TV-fans hun hart weer ophalen met nieuwe afleveringen op TV Rijnmond. De tv-serie toont het reilen en zeilen in Museum Boijmans Van Beuningen. Tien afleveringen lang kijkplezier, bomvol komische, dramatische en soms absurde situaties. Elke donderdag vanaf 17.30 uur.


Museum Boijmans Van Beuningen presenteert in samenwerking met TV Rijnmond, Popov Film en Ro Theater het nieuwe seizoen van Boijmans TV. Na de succesvolle afleveringenreeks in 2010, die maar liefst 1,8 miljoen kijkers trok, zijn de avonturen van rondleider Bregje, suppoost Arie en kassamedewerker Mandy weer wekelijks te volgen op de regionale zender TV Rijnmond. Van 10 januari tot 21 maart 2013.


Aflevering 1: Wat de gek er voor geeft


Wat bepaalt de waarde van kunst? In aflevering 1 van Boijmans TV buigt een groep economiestudenten zich samen met rondleider Bregje over deze moeilijke vraag. Bregje, gespeeld door Ro Theater actrice Jacqueline Blom, laat de studenten het kunstwerk ‘Baroque Egg with Bow (Orange/Magenta)’ van de befaamde Amerikaanse kunstenaar Jeff Koons zien. Dit enorme paasei, dat in het entreegebied van het museum staat, is vele miljoenen euro’s waard. Is de waarde van een kunstwerk afhankelijk van de bekendheid van de kunstenaar? Of hangt de waarde samen met de schoonheid van hetgeen is verbeeld? Geldt het principe van vraag en aanbod of is het uiteindelijk toch alleen een kwestie van 'wat de gek er voor geeft'? Tegelijkertijd ondervraagt suppoost Arie, gespeeld door Rogier Philipoom, in de eerste aflevering Dadara. Deze kunstenaar is gefascineerd door de waarde van geld en richtte 'The Exchanghibition Bank' op. Bij dit kunstzinnige rondreizende wisselkantoor kunnen eurobiljetten ingeruild worden voor andere coupures, zoals biljetten van nul, een miljoen of oneindig. Niet iedereen gelooft dat ze wat waard zijn. Waarom geloven mensen dan wel in euro’s?, vraagt Dadara zich af. Kassamedewerker Mandy (gespeeld door Hannah van Lunteren) heeft in deze aflevering last van een winterdip. De Nederlandse winter maakt haar bleek en lusteloos, totdat directeur Sjarel Ex haar uit de put haalt met zijn opmerking dat zij 'het gezicht van het museum' is. Dit brengt Mandy op een idee.

Voor iedereen op ARTtube

Elke aflevering van Boijmans TV is na de uitzending op TV Rijnmond ook te zien op ARTtube.nl, het online videokanaal van vijf musea uit Nederland en België. De afleveringen op ARTtube zijn ondertiteld, speciaal voor de buitenlandse fans. De rondleidingen van Bregje uit het eerste seizoen van Boijmans TV zijn vanaf 10 januari ook in het museum te volgen via de Boijmans Tour. Deze multimediale tour is gratis te bekijken op de eigen smartphone via tour.boijmans.nl of op een Ipod, te huur in het museum. Tijdens het nieuwe seizoen van Boijmans TV wordt Bregje’s Route steeds aangevuld.

Partners


De nieuwe reeks Boijmans TV is een samenwerkingsproject van Museum Boijmans Van Beuningen, TV Rijnmond, Popov Film en Ro Theater, ontwikkeld met steun van het VSBfonds en het Mediafonds.