Promotiecampagne kinderassortiment
Boeken algemeen

Geniet opnieuw van het vervreemdende Boijmans TV

 

Eerste uitzending: donderdag 10 januari 2013, 17.30 uur, op TV Rijnmond.

Na een uiterst succesvol eerste seizoen in 2010 is Boijmans TV in 2013 weer terug op de buis. Museum Boijmans Van Beuningen presenteert in samenwerking met TV Rijnmond, Popov Film en Ro Theater tien nieuwe afleveringen van de absurdistische tv-serie. Donderdag 10 januari gaat Boijmans TV weer van start op de regionale zender TV Rijnmond. Elke donderdag om 17.30 uur.

 

Rondleider Bregje, suppoost Arie en kassamedewerker Mandy uit Boijmans TV wisten in 2010 maar liefst 1,8 miljoen mensen aan de televisie te kluisteren met allerlei avonturen in Museum Boijmans Van Beuningen. In de nieuwe serie gaan zij weer op avontuur, maar ditmaal ook buiten de muren van het museum. Boijmans TV is een informatief programma met een twist; soms dramatisch, soms komisch en meestal absurd. Werkelijkheid en fictie zijn niet altijd van elkaar te scheiden. De tv-serie presenteert een bezoek aan het museum op een toegankelijke manier en toont tegelijkertijd diverse vormen van kunstbeleving.

 

Nieuwe avonturen

 

Rondleider Bregje, gespeeld door Ro Theater actrice Jacqueline Blom, neemt elke aflevering een bijzondere groep mensen mee door de collectie en bespreekt een van de topstukken van het museum. In de nieuwe reeks ontvangt zij onder anderen een Gregoriaans zangkoor bij het werk van Jan van Eyck, levende standbeelden bij het zelfportret van Maurizio Cattelan en een groep bekende Rotterdammers bij het ‘paasei’ van Jeff Koons. Suppoost Arie, gespeeld door Rogier Philipoom, onderwerpt kunstenaars die in het museum exposeren -zoals Matthijs Munnik, Erik van Lieshout, Boris van Berkum en ontwerper Joost Grootens - aan een spervuur van vragen. En kassamedewerker Mandy, gespeeld door Hannah van Lunteren van het Ro Theater, neemt haar functie als het gezicht van het museum uiterst serieus, wat voor onnavolgbare situaties zorgt.

 

Kijkcijfers

 

De eerste serie Boijmans TV in 2010 was een schot in de roos: per aflevering trok de serie gemiddeld meer dan 100.000 kijkers op TV Rijnmond. De serie werd herhaald in 2011 en 2012. De aflevering ‘Recycle’, met in de hoofdrol Joep van Lieshout, werd uitgezonden door Avro’s Kunstuur en aansluitend werden zes afleveringen van Boijmans TV uitgezonden op Cultura24 en daar nog eens door 300.000 mensen bekeken. Via het online videokanaal ARTtube en de Amerikaanse videowebsite ArtBabble bereikte Boijmans TV vanaf 2010 ruim 75.000 in kunst geïnteresseerde internetgebruikers.

 

Boijmans TV online

 

Elke aflevering van Boijmans TV is na de uitzending op TV Rijnmond ook te zien op ARTtube.nl, het online videokanaal van vijf musea uit Nederland en België. De rondleidingen van Bregje uit de eerste reeks van Boijmans TV worden vanaf januari als route opgenomen in de nieuwe Boijmans Tour. Deze multimediale tour is gratis te bekijken op de eigen smartphone via tour.boijmans.nl of op een Ipod, te huur in het museum. Tijdens de nieuwe reeks Boijmans TV wordt Bregjes Route continue aangevuld.

 

Partners

 

De nieuwe reeks Boijmans TV is een samenwerkingsproject van Museum Boijmans Van Beuningen, TV Rijnmond en Ro Theater, ontwikkeld met steun van het VSBfonds en het Mediafonds. De serie is geproduceerd door het Rotterdamse productiebureau Popov Film.