Een tentoonstelling over nieuwe duurzame vormen van energie en hoe die onze leefomgeving zou kunnen veranderen. Van 7 maart t/m 12 april 2023 is deze tentoonstelling . te zien in het Huis voor de Provincie

 

De tentoonstelling geeft een beeld van een aantal energietransitie projecten in het land, waaronder ook in de provincie Utrecht. Er wordt gekeken naar hoe onze leefomgeving er uit zal zien met nieuwe duurzame vormen van energie. Zullen de straten vaker laadvoorrzieningen hebben? Hoe kunnen wij zonnecentrales en windturbines praktisch en aantrekkelijk in het landschap neerzetten? Kunnen wij geluidsschermen met nestplekken voor kleine dieren plaatsen?

 

De tentoonstelling is samengesteld door Podium voor Architectuur en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie. Architectuurcentrum Aorta, Provinciaal Adviseur voor de Ruimtelijke Kwaliteit Utrecht, MooiSticht en Ben Kuipers hebben de tentoonstelling naar het Huis voor de Provincie gehaald en zijn verantwoordelijk voor vier van de getoonde projecten.

 

Wat: Tentoonstelling “Landschappen van Verlangen”

 

Wanneer: 21 februari t/m 12 april 2023, 9.00 - 17.00u

 

Waar: Huis voor de Provincie, Archimedeslaan 6, Utrecht.