Promotiecampagne kinderassortiment
Boeken algemeen

Neushoornvrouwtje uit Burgers' Zoo vertrekt na 3 jaar naar Duitsland

Vorige week is een breedlipneushoornvrouwtje vanuit Burgers' Zoo verhuisd naar het dierenpark van Augsburg (Duitsland). EKIPA, een transporteur gespecialiseerd in het vervoer van dierentuindieren, heeft het dier met een speciale dieplader opgehaald.

 

 

Neushoorn zag in 2017 het levenslicht

Op donderdag 10 augustus 2017 wierp breedlipneushoorn Izala een kerngezond jong in ons park. Het vrouwtje kreeg de naam Wiesje en maakte gelukkig vanaf het allereerste moment een alerte en levendige indruk. Dankzij de webcam waren duizenden mensen live getuige van de geboorte.


Zorgzame moeder

Het was het eerste jong dat neushoornmoeder Izala grootbracht. Izala was zeer zorgzaam en waakzaam naar haar jong. De kennismaking met de andere neushoorns en diersoorten verliep rustig. Al snel toonde Izala zich als een uitstekende, zorgzame moeder die haar jong goed beschermt tegen alles wat te dichtbij komt.
Succesvol met de neushoornfok

 

Opmerkelijk is dat Burgers’ Zoo in Europa’s top vijf staat van meest succesvolle fokkers van breedlipneushoorns. Dit terwijl er in heel Europa in totaal 75 dierenparken zuidelijke breedlipneushoorns (Ceratotherium simum simum) houden, met in totaal 124 mannetjes en 161 vrouwtjes. Sinds 1998 zijn er in totaal twaalf neushoorntjes in Arnhem geboren. Als alles goed blijft gaan, hopen we dat er in 2021 zelfs twee jongen geboren worden.