Promotiecampagne kinderassortiment
Boeken algemeen

Maleise beren: een prachtig gezicht

Het gaat erg goed met de drie jonge Maleise beren in Burgers' Zoo.. De dierverzorgers en biologen achtten daarom de tijd rijp om de twee volwassen berinnen en hun jongen stapsgewijs bij elkaar te introduceren. Het scheelt uiteraard dat de twee volwassen dieren halfzussen van elkaar zijn en voordat ze jongen kregen jarenlang aan elkaars gezelschap gewend waren.

 

 

Toch is zo’n introductie altijd een beetje spannend, want hoe gaan de berinnen reageren op het jong / de jongen van de ander? En hoe gaan de drie jonge dieren met elkaar om? De tweeling is namelijk enkele maanden ouder dan het derde jong.

 

Gelukkig verliep de introductie al snel erg goed. De berinnen toonden geen enkele agressie naar elkaar, noch naar de jonge dieren. En ook de jongen leken het erg leuk te vinden dat er een extra speelkameraadje bij was gekomen. Inmiddels zijn de vijf beren al vaker in elkaars gezelschap geweest en het is een prachtig gezicht om de jonge dieren uitgelaten te zien spelen, terwijl de volwassen beren alles relaxed en rustig een beetje in de gaten houden. Wanneer het weer niet te koud wordt, zullen de dieren binnenkort ook met zijn vijven in het buitenverblijf worden gelaten. Dat zal voor de bezoekers zeker een mooi plaatje opleveren.