Promotiecampagne kinderassortiment
Boeken algemeen

Ontdek ARTIS in het donker met de Slaapwandeling

Vrijdag 6 december van 17.00 tot 20.00 uur lanceert ARTIS de Slaapwandeling. Een nieuwe app waarmee je dwaalt door een aardedonker ARTIS-Park. Iedereen die deze avond in pyjama naar ARTIS komt, mag de Slaapwandeling gratis als eerste doen. De Slaapwandeling-app is vanaf vandaag te downloaden in de App Store of Google Play Store. Als cultureel partner van het Amsterdam Light Festival, stelt ARTIS niet het licht, maar juist het donker centraal. Met de Slaapwandeling dwaal je na sluitingstijd door een donker ARTIS en Micropia. Langs slapende flamingo’s, lichtgevende paddenstoelen en jagende vleermuizen. Je ontdekt hoe de natuur zich aanpast aan de duisternis en wat wij mensen hiervan kunnen leren. Wil je de Slaapwandeling doen, maar niet in je pyjama, dan kun je gewoon een toegangskaart kopen. De Slaapwandeling is te lopen van 6 december tot en met 18 januari. Voor toegangskaarten, informatie en de app ga naar www.artis.nl/slaapwandeling.

 

 

In je pyjama door de poort

Definitie: “Een pyjama is een kledingstuk voor de nacht en wordt gedragen tijdens bedtijd. Het is (onder normale omstandigheden) niet gebruikelijk een pyjama overdag te dragen, behalve `s avonds en `s ochtends in de eigen familiekring”. Maar op 6 december is dit anders. Bezoekers die in pyjama naar ARTIS komen mogen op de openingsavond de Slaapwandeling gratis doen. ARTIS kijkt bij de ingang of bezoekers daadwerkelijk een pyjama dragen en verstrekt dan een gratis toegangskaart voor de avond. Joggingbroeken en leggings zijn natuurlijk fijn voor onder een pyjama, maar zijn geen pyjama. Bij grote interesse zal men rekening moeten houden met een wachttijd. Om 19.30 uur sluiten de toegang en de kassa.

 

Slaapwandeling-app
ARTIS heeft de Slaapwandeling-app ontwikkeld in samenwerking met Next Empire. Nog niet eerder konden bezoekers op deze wijze door het park navigeren. De Slaapwandeling is geen vaste route, maar laat bezoekers juist dwalen door het donkere park. Ieder kiest zijn eigen weg. De app is qua kleuren en lichtgebruik zo ontworpen dat de dieren er in het donker geen hinder van ondervinden.

 

Beleef ARTIS in het donker
De Slaapwandeling loop je van 6 december tot en met 18 januari, op donderdag, vrijdag en zaterdag, van 17.00 tot 20.00 uur. De kassa en toegang sluiten om 19.30 uur. In de kerstvakantie kun je de Slaapwandeling dagelijks lopen, met uitzondering van 31 december. De Slaapwandeling duurt ongeveer anderhalf uur en is geschikt voor alle leeftijden. De app is verkrijgbaar in een Nederlandse en Engelse versie. Zorg voor een voldoende opgeladen telefoon (minimaal 50%). Toegangskaarten zijn te koop via de website of aan de kassa van ARTIS en Micropia en kosten €15,00 voor reguliere bezoekers en €7,50 voor ARTIS-leden.