Boeken algemeen
Promotiecampagne kinderassortiment

Volop live entertainment en ‘vernieuwde’ Python in de Efteling

Hoewel het attractiepark jaarrond open is, wordt de lente ook in Kaatsheuvel als het startschot van het nieuwe seizoen beschouwd. De Vliegende Hollander is open en vanaf eind maart riskeren bezoekers weer een nat pak in de wildwaterbaan Piraña. Bovendien opent vanaf 31 maart opnieuw de stalen achtbaan Python voor publiek. Deze eerste achtbaan van de Efteling (1981) werd in de winter vrijwel geheel afgebroken en met een nieuwe baan helemaal weer opgebouwd, inclusief de vertrouwde dubbele looping, kurkentrekker en helix. In Symbolica, het Paleis der Fantasie, kunnen alle bezoekers in stijl op audiëntie bij koning Pardulfus. Er zijn dagelijks vier voorstellingen van de spannende parkshow Raveleijn en van de parkshow Sprookjesboom. De Sprookjesbosbewoners zijn klaar met de voorjaarsschoonmaak en duizenden lentebloemen brengen het park op en top in lentesfeer.

 

Fris lentegroen

In oktober werden meer dan 80.000 bolbloemen zoals tulpen, hyacinten en narcissen in de volle grond geplant. Daarnaast staan overal potten, schalen, bakken en 106 hanging baskets met fris lentegroen. Met ca. 45.000 voorjaarsplanten als violen, vergeet-me-nietjes en muurbloempjes is het park helemaal in lentesfeer. Wie meer wil weten over al het lentegroen in het park kan dit voorjaar een exclusieve wandeling met een natuur-specialist van de Efteling winnen, inclusief een overnachting. Meer info vanaf 9 april via Facebook, Instagram en www.efteling.comEntertainment

In het openluchttheater in het Sprookjesbos kunnen de kleinste bezoekers naar hartenlust meezingen en dansen met o.a. Roodkapje, Ezel, Wolf en Fakir in de Parkshow Sprookjesboom. In Raveleijn groeien vijf kinderen uit tot volwassen ruiters te paard om samen de wrede overheerser  van de stad Raveleijn te bevechten. In deze parkshow spelen echte paarden en raven een hoofdrol. Dagelijks ontmoeten bezoekers o.a. Pardoes of prinses Pardijn, Eftelingbewoners Prinses Assepoester en Roodkapje. In de weekenden en tijdens de vakanties vertelt de Sprookjessprokkelaar zijn verhalen in het park.

 

Vernieuwing in het Efteling Hotel

Onlangs werd de Hans en Grietje Suite vernieuwd. In deze 5-persoonssuite huist tegenwoordig ook de heks met haar kat.

 

Het hele jaar open

De Efteling is elke dag open. Actuele openingstijden zijn te vinden op efteling.com/openingstijden