Promotiecampagne kinderassortiment
Boeken algemeen

Dutch Design in bloemen bij opening Keukenhof

De 68ste editie van Keukenhof is vanochtend geopend. Het nieuwe entreegebouw is daarmee officieel in gebruik genomen. Thema van Keukenhof 2017 is Dutch Design In het park bloeien nu al meer dan honderd soorten tulpen. In bloeiend Keukenhof is de lente echt begonnen. Keukenhof is dé plek om deze lente te genieten van miljoenen bloeiende tulpen, narcissen, en andere bolbloemen.Dutch Design in bloemen

Het Keukenhof thema voor 2017 is “Dutch Design”. Hollandse ontwerpers worden wereldwijd gewaardeerd om hun toonaangevende ideeën op het gebied van mode, grafische vormgeving, gebouw- en meubelontwerp. Zij zijn de inspiratiebron voor het thema van dit Keukenhof seizoen. Dutch Design is verwerkt in het bloembollenmozaïek, een van de hoogtepunten in het themajaar.

Daarnaast zijn de bloemenshows in het Oranje Nassau Paviljoen geheel in het teken van Dutch Design. Ook is een van de inspiratietuinen aan het thema gewijd en wordt er met mode- en meubelontwerp invulling gegeven aan de orchideeën en anthuriumtentoonstelling in het Beatrix Paviljoen.Nieuw entreegebouw Keukenhof in gebruik

Na jaren van voorbereiding neemt Keukenhof het nieuwe entreegebouw in gebruik. Een prachtig ontwerp van het wereldwijd bekende architectenbureau Mecanoo uit Delft.

In het entreegebouw bevinden zich de publieksfuncties zoals kassa’s, informatiebalie en winkels. Het natuurlijk materiaalgebruik – hout, koper en baksteen, geeft het gebouw een bijzonder karakter.

Horeca-partner Albron ontwikkelde een foodconcept dat naadloos aansluit bij het gebouw, de wensen van de bezoekers en het karakter van Keukenhof. De entree herbergt concepten voor onder meer een grand café, een to-go-outlet en een belevingsrestaurant, waar de geschiedenis van de bloembol centraal staat: The Blooming Dutch.

Keukenhof blijft werken aan kwaliteitsverbetering en service voor haar gasten. “Na een lange, koude winter vieren wij vandaag, met de opening van Keukenhof, de start van weer een nieuwe lente. De afgelopen jaren heeft Keukenhof een prachtige ontwikkeling doorgemaakt. Steeds meer bezoekers weten ons te vinden. Het park is mooier geworden, met bloei van de eerste tot de laatste dag. En we hebben fors geïnvesteerd in de verbetering van de faciliteiten in ons park”, aldus Siemerink, directeur Keukenhof.

Keukenhof is vanaf vandaag voor het publiek geopend. Bij de sluiting op 21 mei 2017, zullen meer dan 1 miljoen bezoekers uit alle delen van de wereld de bloemententoonstelling hebben bezocht.

https://keukenhof.nl/nl/