Promotiecampagne kinderassortiment
Boeken algemeen

Bakkerij Filius wint Zeelandtrofee 2017

Echte Bakker Filius uit Yerseke is de winnaar van de Zeelandtrofee 2017. Aan de jaarlijkse productwedstrijd namen 24 Zeeuwse ambachtelijke bakkers deel. De wedstrijd vond plaats op 14 maart bij Scalda in Middelburg.

 

Bolustrofee

Dit jaar was de Bolustrofee voor het eerst wedstrijdonderdeel van de Zeelandtrofee. Echte Bakker Van Meijel uit Clinge won deze trofee voor het vierde jaar op rij. De jeugdprijs in de categorie Beste Bolusbakker / aanstormend talent, waaraan bakkerijleerlingen van Scalda in Middelburg deelnamen, is gewonnen door Dustin van Kleunen. De prijzen werden uitgereikt door NBOV-voorzitter Jos den Otter.

 

Uitslag

De Zeelandtrofee bestaat uit drie categorieën. De resultaten van de drie categorieën telden mee voor het eindresultaat en het winnen van de Zeelandtrofee. Dit jaar werden voor de Zeelandtrofee bolussen, witte, bruine en rozijnenbollen en volkorenbrood gekeurd.

 

Beste Zeeuwse Bolusbakker
1e plaats: Echte Bakker Van Meijel (Clinge)
2e plaats: Bakkerij Dees (Zaamslag)
3e plaats: Echte Bakker Filius (Yerseke)

Beste Zeeuwse Bollenbakker
1e plaats: Echte Bakker Filius (Yerseke)
2e plaats: Bakkerij Risseeuw (Zaamslag)
3e plaats: Echte Bakker Van Meijel (Clinge)

Beste Zeeuwse Broodbakker
1e plaats: Echte Bakker Filius (Yerseke)
2e plaats: De Gouden Korenaar (Goes)
3e plaats: Brood en Banket Willemsen (Breskens)

 

De productkeuringen vonden plaats door een vakjury onder leiding van Meester Boulanger Mark Plaating. De jury was kritisch, maar ook lovend over de inzendingen. De uitslagen zaten dicht bij elkaar, vooral bij de bolussen. Er werden ook verbeterpunten benoemd waarmee de deelnemende bakkers hun voordeel kunnen doen.