Boeken algemeen
Promotiecampagne kinderassortiment

Studenten liever naar de kroeg dan fysiek onderwijs

In aanloop naar de persconferentie van vanavond en in afwachting van de versoepelingen die daar officieel bekend worden gemaakt, stelde StudeerSnel.nl drie korte vragen aan studenten die gebruik maken van het platform. Welke sector zien studenten het liefst opengaan en aan welke maatregelen zijn zij bereid zich te houden zodat het onderwijs weer open kan? Ook is er gevraagd naar het vertrouwen in Ernst Kuipers.

 

Horeca open op 1, onderwijs en sport op 2

Op de vraag welke sector studenten het liefst zien heropenen, scoort de horeca het hoogst. Een derde van de studenten zet deze sector op de eerste plek (33%). Op de tweede plek staan universiteiten en hogescholen (26%), een close call met de sportscholen (25%). Aan winkelen (13%) en een bezoek brengen aan bijvoorbeeld de kapper (3%) hechten studenten minder waarde.

 

Voorwaarden openen onderwijs

Uit de ‘gelekte’ berichtgevingen blijkt dat het hoger onderwijs weer open mag. Mogelijk gaat deze versoepeling samen met voorwaarden waar studenten zich aan moeten houden. StudeerSnel.nl vroeg studenten aan welke voorwaarden zij bereid zijn zich te houden. De meeste studenten zien de mix van on- en offline onderwijs als meest kansrijke optie. Maar liefst 69% kan zich in deze voorwaarde vinden. Ook vindt 57% het geen probleem om afstand te houden tot anderen en is 52% bereid een niet-medisch mondmasker te dragen. Minder draagvlak is er voor het dragen van een medisch mondmasker (42%). Nog veel minder enthousiast zijn zij over preventief zelftesten. Slecht een kleine 7% is bereid dit te doen om weer fysiek onderwijs te kunnen volgen.

 

Nieuwsgierig naar nieuwe opzet persco

Tot slot vroeg StudeerSnel.nl wat studenten van onze nieuwe minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers verwachten. 21% heeft nu al meer vertrouwen in Kuipers dan in Hugo de Jonge. Maar 17% vreest wel dat Kuipers voorzichtiger zal zijn met het versoepelen van maatregelen dan zijn voorganger. Studenten zijn vooral benieuwd naar de nieuwe opzet van de persconferentie. De helft geeft aan nieuwsgierig te zijn naar het scherm waarmee Ernst Kuipers toelichting geeft op de maatregelen. 12% van de studenten gaat Hugo de Jonge missen.