Promotiecampagne kinderassortiment
Boeken algemeen

Door corona meer digitaal dierenonderwijs nodig

Door corona zijn er meer huisdieren aangeschaft. Huisdieren zijn belangrijk voor mensen en zeker in deze tijden kunnen ze veel steun en gezelschap bieden. Het hebben van huisdieren is leuk en gezellig, maar moet wel verantwoord zijn. Een steekproef van de Stichting Met dieren meer mens laat zien dat kennis over huisdieren te wensen overlaat. De gemiddelde Nederlander weet weinig over wat er allemaal komt kijken bij het houden en verzorgen van een huisdier. Reden te meer om juist nu aandacht te vragen voor dit onderwerp en te pleiten voor meer digitaal dierenonderwijs, bijvoorbeeld door de inzet van het DierenDiploma. Dit digitale lespakket sluit naadloos aan op de huidige coronamaatregelen met meer online lessen en thuiswerk.

 

 

Weinig kennis over goede verzorging van huisdieren

De steekproef is uitgevoerd door studenten van de Aeres Hogeschool in Dronten onder 140 volwassenen. Vooral vrouwen hebben de enquête beantwoord. Eén van de vragen was hoeveel kattenbakken er nodig zijn als er twee katten in één huishouden aanwezig zijn. Maar liefst 83% van de respondenten weet niet dat het een aanbeveling is, ter voorkoming van plasproblemen, om in dat geval drie kattenbakken te hebben. Een andere vraag was hoe een vreemde hond het beste te benaderen is, een belangrijk gegeven om hondenbeten te voorkomen. Nuttige informatie om misstanden over de verzorging van huisdieren weg te nemen en kennis over verantwoord huisdierenbezit te verhogen. De secretaris van de Stichting, Pascale Fuchs zegt hierover; “Door kinderen op de basisschool op een speelse manier iets bij te brengen over hoe je verantwoord omgaat met een huisdier, hopen we dat zowel zij als ook hun ouders hier iets meer over leren”.

 

Werelddierendag

Ook de ambassadeurs van de Stichting, presentatrice Evelien de Bruijn en actrice Belle Zimmerman vinden verantwoord huisdierenbezit erg belangrijk en spannen zich dan ook graag in om (aankomende) huisdierenbezitters te informeren. Belle presenteert de digitale dierenlessen en op Werelddierendag zijn de beide ambassadeurs aanwezig bij een coronaproof hondenwandeling om op ludieke wijze hondeneigenaren te attenderen op het gratis lespakket.