Boeken algemeen
Promotiecampagne kinderassortiment

‘Reüniebox’ met signature dishes van oud-sterrenrestaurants

Vanaf deze kerst geeft Miele Nederland oud-sterrenrestaurants een eenmalige comeback met de Reüniebox. De limited edition box biedt een unieke thuiservaring, zodat kokkerellend Nederland nog één keer kan genieten van de verbluffende smaken en signature dishes van sterrenrestaurants die niet meer bestaan. Eenmalig, digitaal en do-it-yourself. De eerste sterrenzaak die nog één keer ‘haar deuren opent’, is restaurant ’t Schulten Hues* van Peter Gast en Jacqueline van Liere, voorheen gevestigd in Zutphen. De exclusieve box met bijbehorende online kookworkshop bevat vier gangen, wordt in heel Nederland bezorgd en is vanaf nu bij Miele te bestellen voor €60 per persoon.

 

 

Nog één keer
Patron-cuisinier Peter Gast en sommelier en gastvrouw Jacqueline van Liere presenteren, speciaal voor deze gelegenheid, een feestmenu met vier kenmerkende klassiekers van hun voormalige gastrobar ’t Schulten Hues*. Het restaurant dat in 2018 zijn deuren sloot is beroemd en bekroond om zijn innovatieve wijn-spijs combinaties en het gebruik van seizoensgebonden streekproducten. Het roept bij Gast en van Liere nog altijd warme herinneringen op: “Het is de plek waar we op nul zijn begonnen, binnen een half jaar een Bib Gourmand en na 1,5 jaar onze eerste Michelinster behaalden. De recepten die we aankomende feestdagen - samen met de mensen thuis - bereiden zijn de echte klassiekers van toen waar we na jaren verfijning pas trots op waren.”

 

Eenmalig, digitaal en do-it-yourself
De Miele Reüniebox is niet te verwarren met de normale maaltijdbox, zoals we die kennen van de laatste tijd. Deze exclusieve box wordt uitgebracht in een beperkte oplage van slechts 250 stuks en bevat veelbesproken en bekroonde recepten, die nergens meer te krijgen zijn. Daarbij krijgen thuischefs ook een video-kookworkshop, waarin Peter Gast en Jacqueline van Liere samen met Miele stap voor stap uitleggen hoe jij zelf de sterren van de hemel kunt koken. En lukt het even niet? Dan is er een WhatsApp-hulplijn om je uit de brand te helpen. “Deze decembermaand willen we iets speciaals doen. In deze onzekere tijden willen we het plezier van thuiskoken en de voldoening die je haalt uit nieuwe dingen leren een extra boost geven. Wij maken het makkelijk, leuk en inspirerend om thuis een culinaire ervaring te creëren. Het receptenboekje van sterrenchefs blijft normaal gesproken gesloten, maar gaat voor onze Reüniebox exclusief open voor alle thuischefs,” aldus Patricia Slootjes, Director Marketing Miele Nederland. Deze box is onderdeel van een grotere reeks ‘heropeningen’, waarbij de stem van de consument geldt. Miele hoort graag van de fans welke niet langer bestaande sterrenrestaurants zij de kans moeten geven om nog één keer hun favoriete gerecht op tafel te zetten.

 

Praktische informatie en inhoud van de Miele Reüniebox

  • WAT? | Een DIY-kookbox met alle hoogwaardige ingrediënten zodat je deze feestdagen zelf de sterren van de hemel kunt koken, een video-kookworkshop waarin Peter Gast en Jacqueline van Liere samen met Miele stap voor stap uitleggen hoe je zelf hun signature dishes kunt bereiden.
  • INHOUD? | Alle benodigde ingrediënten voor een 4 gangen diner, kaarsen en servetten, Spotify-playlist +/- 1 uur durende digitale kookworkshop.
  • WAAR? | In je eigen keuken of bij familie of vrienden, natuurlijk!
  • WANNEER? | De eerste inschrijving sluit 14 december 12.00 uur (levering 18 december) en de tweede op 21 december 12.00 uur (levering 23 december).
  • DUUR? | Het bereiden van het 4 gangen diner neemt circa 2,5 à 3 uur in beslag.
  • KOSTEN? | €60,- per persoon, exclusief wijn.
  • EXTRA | Bij de Reüniebox is ook een wijnarrangement te bestellen. Deze is samengesteld door Jacqueline van Liere en passend bij dit menu. De kosten hiervan zijn €59,95 of €127,95 (voor 2 personen).