Boeken algemeen
Promotiecampagne kinderassortiment

Eten uit een 3D-printer en vliegende drankjes

Het leven makkelijker maken door middel van technologie? Yes please. Vandaag de dag wordt er van alles geautomatiseerd. Een trend waar ook de food- en horecasector niet in achterblijft. Vliegende drankjes? Een robot die je favoriete cocktail shaket? Het kan allemaal. TheFork, website en app voor Android en iOS, waarmee je in meer dan 67.000 restaurants over de hele wereld kunt reserveren, houdt de laatste technologische trends en ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en zette deze op een rijtje.

 

 

1. Eten uit de printer
Er komen al auto’s uit 3D-printers, maar ook eten? Het klinkt misschien too good to be true, maar dat is het zeker niet. Bij Restaurant Smink in het Friese Wolvega worden heerlijke elementen van gerechten geprint door twee 3D-printers. In de cartridges zit geen inkt, maar echte ingrediënten. Topchef Jan Smink, afkomstig van sterrenrestaurant de Librije, kookt hier op deze manier met veel lef en passie. Hij geeft een extra dimensie aan een luxe, gastronomische beleving.

 

2. Tablet, hier is mijn bestelling
Niet alleen het eten ondergaat een technologische ontwikkeling, ook de restaurants zelf. Zo dringt Near Field Communication Technology door tot het bestelproces. Plaats je bestelling via een tablet en geef zo regelrecht aan de keuken door waar je trek in hebt, zonder dat een ober langs hoeft te komen. Easy peasy. Je favoriete maal staat in een mum van tijd op tafel. Nieuwsgierig naar meer? Scan de code van jouw lievelingsgerecht op de menukaart en lees op je smartphone extra informatie via NFC Technology.


3. Daar vliegt of rijdt je drankje
What’s next? Tegenwoordig worden zelfs drones ingezet als bediening. Deze vliegende ober lijkt een ideale oplossing voor het personeelstekort in de (Amsterdamse) horeca. Een innovatieve manier van bedienen waarmee waardevolle tijd wordt bespaard, klinkt perfect. Of do it the Italian way, in Rome bij Sushi Sun Magliana en in Florence bij Etto Sushi wordt al gebruikt gemaakt van een heuse robot ober, waar je door op je wenken bediend wordt.


4. Let’s roll op de automatische sushi-piloot
Naast de vliegende en rijdende obers zijn er ook robots in de keuken te vinden. Zo bestaan er hypermoderne wokpannen die zelfstandig de ingrediënten ronddraaien en verhitten. Ook ons favoriete Japanse rijstgerecht kan tegenwoordig worden overgelaten aan een heuse sushi-maker. Dankzij deze machines zijn gasten binnen een minuut voorzien van een heerlijk stukje verse sushi, ideaal!

 


5. Robot, mag ik een cocktail?
Zelfs als je wil genieten van een overheerlijke cocktail kan dit tegenwoordig overgelaten worden aan een robotarm. Deze tapt en creëert zonder moeite het perfecte drankje, een spektakel om naar te kijken en om daarna heerlijk te proeven.

 

Worden koks dan in the end overbodig? Nee, dat zeker niet. Koken blijft toch een kunst waarvoor perfecte fijnproeverij van de chef noodzakelijk is. Maar deze uitvindingen maken het wel een stukje makkelijker. Zowel de kok als de ober hebben op deze manier wat meer tijd om een perfecte service of receptuur voor de gasten te ontwikkelen.