Boeken algemeen
Promotiecampagne kinderassortiment

Tork adviseert zomerse trendkleuren voor op tafel

Kleurgebruik heeft een grote invloed op de restaurantbeleving. Dat blijkt uit een recente studie van Tork, onderdeel van SCA. Het onderzoek, met gebruik van hersengolftechniek, werd uitgevoerd om meer zicht te krijgen op hoe de juiste tafelaankleding aansluiting kan vinden bij de specifieke horecabeleving. Deze zomer zijn oranje en geel niet te missen trendkleuren op de tafels van restaurants en cafés.

 

Oranje: voor ongedwongen momenten met familie en vrienden

Oranje wordt vooral geassocieerd met leuke momenten samen met familie en vrienden. Horecazaken die vaak families met kinderen over de vloer krijgen, zullen dus zeker scoren met oranje tafelaankleding en -accessoires. Het is een moderne, vrolijke kleur voor een gezellige ontbijt of de lunch. Oranje werd, overigens geheel onterecht, lang geweerd door binnenhuisarchitecten omdat het een onromantische en stress veroorzakende kleur zou zijn. Maar wist je dat oranje een positieve stimulans geeft bij leerprocessen en informatieverwerking?

 

Kies voor een oranje tint die dichtbij perzik ligt, of ga voor een statement met feloranje. Ook terracotta  is een goede, subtiele keuze. De oranje kleurnuances die in het assortiment van Tork te vinden zijn passen goed bij ruwe, natuurlijke materialen zoals steen of donker hout

 

Geel: geef het humeur van je gasten een boost

Oker- of citroenkleurig, goud- of felgeel: de kleur van zon biedt oneindig veel mogelijkheden. Uit de studie van Tork blijkt dat klanten door de kleur geel actiever worden en zich beter kunnen concentreren. Daarnaast geeft de kleur families en groepen een saamhorigheidsgevoel. Wel opletten, want wanneer de kleur te overheersend is, kan dit voor een overbelasting zorgen.

 

Het opwindende karakter dat de kleur geel met zich meebrengt maakt het de ideale kleur voor kindvriendelijke eetgelegenheden of zaken waar ontbijt geserveerd wordt. Want daarmee geef je het humeur en het energiepeil van gasten meteen een boost. Ten slotte is het ook een kleur die je perfect kunt combineren met andere kleuren.