Promotiecampagne kinderassortiment
Boeken algemeen

Meubels en woonaccessoires FEST Amsterdam

Design label ‘FEST Amsterdam’ breidt haar meubelcollectie uit met een eigen lijn vrolijke woonaccessoires. De betaalbare kwaliteitsproducten van Femke en Steven Furnee zijn verkrijgbaar vanaf medio juli.

 

FEST Amsterdam is opgericht in 2009. Het begon met het importeren van banken, stoelen en lampen die verkocht worden via shop-in-shop formules. Na een reis door Azië en het bezoeken van vele fabrieken en beurzen, ontstond in 2012 het idee om een eigen lijn met woonaccessoires op te zetten. Deze is nu een feit! De nieuwe collectie bestaat uit o.a. vazen, kussens, lampen, kandelaars, krukjes en tafeltjes. Gekozen is voor natuurlijke materialen zoals bamboe, hout en jute - gecombineerd met gekleurd glas, porselein en keramiek. De collectie is kleurrijk en speels met Scandinavische invloeden. Zowel tijdloos als modern, warm en fris. Betaalbaarheid en kwaliteit zijn de belangrijkste speerpunten.

 

TOEKOMST

FEST is ambitieus. Later dit jaar gaat het label zich toeleggen op het eigen ontwerp van een kuipstoel en diverse kussens; er zijn plannen om ‘limited edition’ producten te fabriceren in samenwerking met jonge designers; en er wordt gewerkt aan een eigen webshop op www.festamsterdam.nl. Op de lange termijn dromen de ondernemers van een eigen winkel / galerie in Amsterdam. Styling en inrichting van woningen, bedrijven en hotels gaat ook tot de mogelijkheden behoren. FEST neemt deel aan de Najaarsbeurs (Trade Mart Utrecht, 1-3 september) en Woonbeurs Amsterdam (RAI, 1-6 oktober).

 

FEST Amsterdam toont lef door te ondernemen en te investeren, ondanks de crisis en onzekere toekomst. Het jonge label beweegt zich anticyclisch, in tegenstelling tot vele grote design bedrijven. Oprichtster Femke Furnee:“In tijden van crisis word je uitgedaagd creatiever te werk te gaan en meer weloverwogen beslissingen te nemen. Maar in plaats van op safe te spelen brengen we vernieuwing.”

 

BROER & ZUS

FEST Amsterdam is een initiatief van broer en zus Furnee. Aanjager en drijvende kracht is Femke Furnee (1986). Haar handelsgeest en voorliefde voor mooie spullen zat er al vroeg in. “Vroeger zat ik urenlang te knutselen. Van de blaadjes van rozenbottelstruiken in de straat maakte ik parfum, wat ik in jampotjes verkocht aan de buren - nadat ik er flessen van mijn moeders parfum doorheen had geroerd! Of collages maken en ansichtkaarten beplakken met glitters, daar was ik ook dol op.” Tijdens haar middelbareschooltijd begon ze met het importeren van producten uit Azië. Ze verhuisde van het Brabantse Oss naar Amsterdam en volgde de studie Kunstgeschiedenis aan de UvA, waar ze haar kennis ontwikkelde en smaak verfijnde. Tijdens haar studie opende ze ‘Room9’, een online galerie met kunst van talentvolle grafische ontwerpers en fotografen. Dat staat nu op een laag pitje, zodat ze zich samen met haar broer volledig kan richten op FEST Amsterdam.

 

Het ondernemen zit in de familie. Steven Furnee (1984) runt zijn eigen uitzendbureau sinds zijn achttiende. Binnen FEST Amsterdam houdt hij zich bezig met het leggen van nieuwe contacten en het voeren van onderhandelingen. Daarbij richt hij zich op de zakelijke markt en projectinrichting.“Net als Femke houd ik van interieur en design. Je huis bepaalt voor een groot deel wie je bent en hoe je in het leven staat. Het is een plek waar je je thuis moet voelen, een weerspiegeling van je identiteit. Ons doel: het bij elkaar brengen en verkopen van meubelen en accessoires waar we blij van worden!” aldus Steven.Voor wie de oorsprong van de familiebedrijfsnaam nog niet ontcijferd had: FEmke en STeven = FEST Amsterdam. Een naam om te onthouden.