Boeken algemeen
Promotiecampagne kinderassortiment

Ideale fauteuil voor ouders van mantelzorgers

Er is nu een ideale oplossing voor hulpbehoevende personen die vaak langdurig zitten: fitMotion. FitMotion houdt je in beweging op het moment dat je dat niet kunt of wilt. Het laat ook weten wanneer het tijd wordt om te bewegen. Dat is vooral een geruststellende gedachte voor mantelzorgers die intensieve zorg verlenen aan hun ouders of aan andere hulpbehoevende personen. Het systeem is toepasbaar in iedere fauteuil van Fitform. Op de informatievideo op www.fitform.net kun je zien hoe het werkt.

 

 

Zitten is een prettige manier van ontspannen. Daarbij is het wel belangrijk om aandacht te besteden aan een goede zithouding, liefst overal goed ondersteund. Verstelmogelijkheden in een fauteuil helpen daarbij waardoor je gemakkelijk van zithouding kunt veranderen. Het beste is wanneer zitten en bewegen elkaar afwisselen. Dat is precies wat fitMotion doet.

 

fitMotion activeert doorbloeding en zuurstofopname
Wanneer je rechtop zit, met de voeten aan de grond, verstelt fitMotion de stoel iedere minuut enkele graden. Dat gebeurt automatisch, je merkt het nauwelijks maar je zitvlak vaart er wel bij. Door de beweging bouwt zich minder druk op en wordt de doorbloeding en zuurstofopname van de huid geactiveerd.

Wanneer de beensteun in de relaxpositie staat, geeft de stoel elk kwartier – via een trilling – een signaal dat het tijd is om te bewegen. Als je daar niet op reageert gaat de stoel automatisch in een langzame schommelbeweging. Dit geeft een positief effect op de drukbelasting onder het zitvlak en voorkomt vochtophoping in de onderbenen. Bovendien zorgt deze beweging voor een heerlijk ontspannen gevoel in het hele lichaam.

 

Wetenschappelijke onderbouwing fitMotion
De positieve effecten van fitMotion op de gezondheid zijn wetenschappelijk onderbouwd. Twee onderzoeken op dit beweegsysteem van Fitform laten zien dat de huidvitaliteit verbetert en dat er sprake is van minder vochtophoping in de onderbenen.

De onderzoeksrapporten kun je opvragen via www.fitform.net.

  • Onderzoek naar het effect van automatische houdingsverandering tijdens het zitten op de huidvitaliteit – door Roessingh R&D uit Enschede
  • Gewichtsmeting van de onderbenen bij variërende zithoudingen – door Dr. Ir. D. van Deursen en Dr. L.L.J.M. van Deursen

 

Over Wellco en Fitform
Fitform is een merknaam van de 100% Nederlandse ontwikkelaar en zitmeubel-producent Wellco, gespecialiseerd in het ontwerp, de ontwikkeling en vervaardiging van hoogwaardige wellness producten en hulpmiddelen op het gebied van zitten. Wellco is vooral actief in Europa, waarbij de nadruk ligt op de thuismarkt Nederland, Duitsland, UK en België. Fitform-fauteuils zijn beschikbaar via verschillende kanalen, zoals meubelzaken en zorgwinkels.

Wellco maakt gebruik van alle recente kennis op het gebied van ergonomie, techniek en welzijn. Onderzoek van gerenommeerde instellingen wordt gecombineerd met eigen kennis en onderzoek. Zo slaagt Wellco erin om producten te bieden die alleen aan de hoogste standaarden voldoen.