Promotiecampagne kinderassortiment
Boeken algemeen

COCO-MAT presenteert natuurlijk Proteas matras met eucalyptus

Tijdens de VTWonen & Design beurs volgende week in de Amsterdam RAI zal het Griekse en duurzame lifestyle merk, COCO-MAT, dat gespecialiseerd is in natuurlijke slaap- en woonproducten, haar meest geavanceerde en luxueuze Proteas matras presenteren. Doordat het matras onder andere de natuurproducten eucalyptus en zeegras bevat bevordert het de ademhaling tijdens de nachtrust. Maar ook vochtabsorbatie wordt bereikt door de cactusvezels, dat verwerkt is in het product. Het design van het matras is gemaakt door ontwerper Edward van Vliet en de niet chemisch bewerkte organic stoffen van de matrashoezen zijn speciaal voor COCO-MAT ontwikkeld door het internationale FEBRIK.


‘Natuurlijk’ terug naar de basis
Het matras van COCO-MAT, dat bekendstaat om haar metaal- en gifvrije ecologische bedden en woonproducten, heeft de Griekse naam Proteas gekregen. Vernoemd naar een Griekse god uit de zee, is het Proteas matras hypoallergeen en bestaat uitsluitend uit natuurlijke en duurzaam gewonnen materialen, dat elk zo zijn eigen specifieke eigenschap heeft. Zo is eucalyptus goed voor het openen van de luchtwegen en kan zelfs snurken verhelpen. Het zeegras zorgt eveneens voor de verbetering van de ademhaling en bevat jodium dat een helend effect kan hebben. Het gerubriceerde paardenhaar en de kokosvezels zorgen ervoor dat het matras de juiste stevigheid biedt om het lichaam juist te ondersteunen. De Griekse cactusvezels helpt het transpireren tijdens het slapen tegen te gaan. Het natuur rubber gewonnen uit de rubberboom voor comfortabele elasticiteit.
Doordat het matras geheel natuurlijk is, ‘ademt’ het, en zorgt het voor de juiste temperatuurregulatie van het lichaam.
Oprichter van COCO-MAT en inspirator Paul Efmorfidis zegt hierover: “Alles wat wij nodig hebben, wordt aangeboden door de natuur. Daar maken wij sinds 1989 respectvol gebruik van. Slapen is essentieel, meer belangrijk dan ooit te voren in het drukke bestaan van veel mensen. Wij proberen mensen in te zien, ‘terug naar de basis’ te moeten gaan. Duurzaam en natuurlijk leven is dé toekomst. Want om het cru te brengen… anders is er geen toekomst.”

 

Triton – gewichtloos slapen
Het matras is onderdeel van het innovatieve Triton-bedsysteem. Deze wordt vakmatig, met oog voor detail en met de handgemaakt, dat bestaat uit een bedmatras, een matras (Proteas) en een topmatras die in één stijlvol ensemble verwerkt is. Het high-class bed is opgebouwd uit meerdere lagen; een hardere laag die het lichaam ondersteunt, terwijl een meer elastische laag alle lichaamsvormen, essentieel zacht omhelzen voor een gewichtloos gevoel. De solide eiken houten frame zorgt voor een subtiel element van luxe.


Handgemaakt met liefde
De nieuwe gekleurde hoezen van het Proteas matras en van het Triton bed systeem, die eerder geïntroduceerd zijn door het internationale merk tijdens Salone del Mobile in Milaan, zijn de uitkomst van maandenlang precisie werk van de juiste ontwerpen, materialen en constructies door zowel de betrokken partijen en externe experts. Hoofd Productie bij COCO-MAT zegt hierover: “Het heeft ons veel tijd en moeite gekost, maar wij geloven dat het niet moet uitmaken hoe lang het voor ons duurt om een product te creëren, het belangrijkste is voor ons hoe lang de mensen van het product mogen gaan genieten.” De hoezen van het matras zijn afrits- en wasbaar en verkrijgbaar in de officiële kleurenstoffen Copper (bruinkleurig), Hydro (blauw) en Pebble (grijs).


De bedden worden met de hand vervaardigd en op verzoek gemaakt in COCO-MATs officiële fabriek in Xanthi, in het noorden van Griekenland. Deze is geheel duurzaam ingericht en meer als een atelier te omschrijven. Hier verzorgt COCO-MAT sociale werkplekken aan mensen met een beperking en aan mensen met een verslavingsverleden of andere isolatie problematiek.


Het paradepaardje aan matrassen, de Proteas is verkrijgbaar in één van de COCO-MATs eigen 106 retailverkooppunten voor een vanaf prijs van € 1.632,-. In Nederland zijn dat de COCO-MAT stores gevestigd in Amsterdam (Overtoom flagship-store en het Haarlemmerplein), Rotterdam en Arnhem.