Promotiecampagne kinderassortiment
Boeken algemeen

Kast van jacquard geweven stof

Van Engelen & Evers introduceert ‘Woven Cabinet’. Deze kast van jacquard geweven stof is ontworpen door de toonaangevende designers Kiki van Eijk en Joost van Bleiswijk. Kiki’s voorliefde voor textiel en de interesse van Joost voor ingenieuze constructies vormen de grondslag van dit ontwerp. Interieurs worden steeds strakker en harder; textiel is het positieve antwoord. Het brengt zachtheid binnen en zorgt voor een aangename beleving, zowel visueel als akoestisch.

 

Van Engelen & Evers is de enige wever van fijngeweven jacquardstoffen in Nederland en samen met de twee designers ontwikkelde zij ‘Woven Cabinet’. De eikenhouten constructie is geïnspireerd op de architectuur van vakwerkbouw. De kast is leverbaar in drie formaten: multifunctioneel, dressoir/kantoorkast en hangkast. Daarnaast is er keuze uit drie stofdessins van Kiki van Eijk: Curiosities, Checked en Crochet. De stof is ook los verkrijgbaar. De kast is eenvoudig zelf te monteren met behulp van linten.

 

Samenwerkende designers


Ontwerpers Kiki van Eijk en Joost van Bleiswijk zijn afkomstig van de spraakmakende Design Academy Eindhoven. Sinds 2001 werken zij als zelfstandige ontwerpers in een gezamenlijke werkplaats op het voormalige Philips-terrein in Eindhoven. Van Eijk en Van Bleiswijk maken totaal verschillend werk, maar delen voorkeuren als vakmanschap, ambachtelijkheid en een fascinatie voor historische objecten.

 

Inside Design Amsterdam 2013


Woven Cabinet wordt gepresenteerd bij The Frozen Fountain op de Prinsengracht 645 tijdens Inside Design Amsterdam 2013. Dit designevenement vindt plaats van vrijdag 27 t/m zondag 29 september. De route start in het LobsterHouse, Frederiksplein 8, Amsterdam.

 

Informatie


De kast is geschikt voor huiskamer en kantoor. De productie is gedaan door Blok Meubel Eindhoven. Kijk voor meer informatie op EE-Exclusives.com.