Promotiecampagne kinderassortiment
Boeken algemeen

Vegan pizza met plantaardige kaas

Deze week lanceert Heura een volledig plantaardige diepvriespizza met vegan kaas bij de Jumbo. Eerder kwamen New York Pizza, Domino’s en Papa John’s al met vegan kaaspizza’s. ProVeg Nederland is blij dat deze bedrijven inspelen op de groeiende vraag naar plantaardige producten en verwacht dat vegan pizza’s het komende jaar een deel van het bestaande aanbod van pizza’s met kaas van koemelk vervangen.

Lees meer...

Koningshoeven op 7 november gastheer Kaaskeuring Zuid-Nederland

 

Abdij Koningshoeven is op 7 november 2019 gastheer van de kaas- en zuivelkeuring van Zuid-Nederland. Hier kunnen boerderijzuivelbereiders hun zuivel en zachte kaas laten keuren. Dat Koningshoeven het decor is van deze jaarlijkse keuringsdag gebeurt op verzoek van de Bond van Boerderijzuivelbereiders. De broeders zeiden volmondig ‘ja’.

Lees meer...

Basta Sia Buono

"Basta Sia Buono" is een oud Toscaans gezegde. Het betekent: "Als het maar lekker is!". En lekker zijn ze zeker, deze ambachtelijke vegan koekjes. Vanaf heden zijn in Nederland namelijk de nieuwste koeken van Basta Sia Buono te bestellen. Basta Sia Buono vertelt een totaalconcept, van de geïllustreerde bio-degradable packaging tot de ingrediënten en de manier van bakken toe. Uiteindelijk draait het slechts om één ding:

Lees meer...

Eerste bezoekbare chocoladefabriek van Nederland in grootste cacaohaven van de wereld

Wat begon als een jongensdroom voor Enver en Rodney van Chocolatemakers, het zelf maken van chocolade, groeide uit tot de opening van de eerste bezoekbare chocoladefabriek van Nederland in de grootste cacaohaven ter wereld. Hier kun je vanaf 5 oktober proeven en ontdekken wat chocolade is. Dat is nog eens goed nieuws voor èchte chocoladefans. ‘Hiermee realiseren we een lang gekoesterde droom. Vanaf ons allereerste begin in 2011 willen we mensen graag laten zien hoe chocolade gemaakt wordt. En dan niet het massaproduct chocolade uit megafabrieken, maar het ambachtelijke proces waar het draait om kwaliteit in plaats van efficiency. Daar waar de boon, haar herkomst en fantastische smaken, centraal staan. Wij brengen de menselijke maat weer terug in het proces en dat proef je’, vertellen Rodney Nikkels (48) & Enver Loke (45), oprichters van Chocolatemakers.

Lees meer...

Nieuwe vrucht in het fruitschap: een mix van meloen en komkommer

In de Nederlandse fruitschappen is een nieuwe vrucht te vinden: de cumelo. De mix van een komkommer en een meloen groeit maar op één specifieke plek in de wereld, De Cumelo is een Italiaans product, daar bekend als Barattiere. Een zomerse vrucht met een frisse licht zoete smaak. Ideaal voor de warme zomermaanden. The Greenery verzorgt exclusief de afzet op de Nederlandse markt.

Lees meer...

Pizzaketen Papa John's breidt assortiment uit met diervrije pizza’s

Papa John’s geeft gehoor aan de snel rijzende vraag naar veganistische pizza’s door vanaf vandaag in alle Nederlandse vestigingen drie verschillende veganistische pizza’s aan te bieden. Zo kan iedereen die een volledig plantaardig dieet volgt of dieetbeperkingen heeft, genieten van een vegan pizza buiten de deur.

Lees meer...