Ronald McDonald Huis Friesland sluit deuren
Ronald McDonald Huis Friesland sluit per 1 november 2018 zijn deuren. Het logeerhuis voor ouders en broertjes en zusjes van zieke kinderen naast het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) zag de laatste jaren de vraag naar overnachtingen teruglopen. “De zorg verandert en daar passen wij ons aanbod op aan.”
Vorm - Fellows - Attitude
Deze zomer wordt de grote Bodonzaal (1500m2) van Museum Boijmans Van Beuningen overgenomen door de opzienbarende en internationaal bejubelde kunstenaars van Gelatin. Onder de titel: Vorm - Fellows - Attitude wordt nieuw rebels werk getoond, geheel in de humoristische en onvoorspelbare stijl van het in Wenen woonachtige viertal.
Voorjaarsprogramma Nationaal Bevrijdingsmuseum Groesbeek
In april en mei organiseert het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 in Groesbeek weer volop activiteiten voor jong en oud. Het voorjaarsprogramma gaat van start op zondag 15 april; het Bevrijdingsmuseum is dan met gereduceerd tarief (50%) te bezoeken in het kader van de Nationale Museumweek die dan plaatsvindt.
ProefMei Business avond Celebrates Food
Het borrelt en bruist in Brabant. Brabant is in 2018 “Europese Regio van de Gastronomie”. Samen met de regio Galway in Ierland geeft Brabant -als dé foodregio van Nederland- invulling aan dit Europese themajaar. De titel wordt dit jaar gevierd met We Are Food, een inspirerend innovatieprogramma voor de (agri)foodsector en Brabant celebrates food, een zinnenprikkelend publieksprogramma met het ProefMei festival als één van de hoogte punten in West-Brabant met uiteraard de befaamde drie AAA’s en de vierde A van Tholen. Dit jaar zelfs twee edities van ProefMei. De voorjaarseditie van 31 mei t/m 3 juni en de najaarseditie van 5 t/m 7 oktober met als titel ProefMei We Are Sea Food! in het kader van de samenwerking met Galway.
Banteng geboren in Blijdorp
In de Maleise Bosrand zijn een kleine week geleden twee bantengs geboren. De kalfjes zijn mannetjes. Vader van beide jongen is de imposante Bas, de moeders zijn Monique en Marieke. Vooral in de ochtend zijn de twee vaak aan het huppelen en aan het bokken. Als de jongen goed met hun moeder mee kunnen lopen, worden zij geïntroduceerd aan de Indische antilopen.
MuseumTV maakt mini docu Zeeuws Museum
MuseumTV is een online TV-kanaal dat museumbezoek wil stimuleren. Ze maken en vertonen kwalitatief hoogwaardige minidocumentaires over de deelnemende musea. Dankzij de financiële steun van het Prins Bernard Cultuurfonds is onlangs ook een filmpje over het Zeeuws Museum gemaakt. Laat u rondleiden door directeur Marjan Ruiter!
Drents Museum verwerft topstuk Drentse Madonna van Jozef Israëls
Het Drents Museum heeft een topstuk van de Nederlandse kunstschilder Jozef Israëls verworven. Het schilderij kon dankzij de Stichting Vrienden van het Drents Museum worden aangekocht. Het meesterwerk wordt toegevoegd aan de Drentse Meestercollectie en is vanaf donderdag 29 maart 2018 in het museum te zien.
PYRENEES-ORIENTALES: Catalaanse sporen in een minder bekend stukje Frankrijk, Deel 2
De Pyrenees-Orientales is het meest zuidelijk departement van Frankrijk. Tot 1659 maakten ze deel uit van Spanje en dat merk je nog steeds. De meeste inwoners noemen zich geen Fransen, maar Catalanen. Er wordt nog steeds Catalaans gesproken, de Sardana gedanst en ook het eten heeft nog steeds een Spaans tintje met pittige chorizo en paella’s. Vergeet voor één keer de Provence en trekt dit jaar naar een ongerept stukje Frankrijk; de Pyrenees-Orientales.
Klik hier voor de fotoreportage van Miet Waes.
Wilco Berends geïnaugureerd tot 146ste SVH Meesterkok
Op maandag 26 maart is Wilco Berends, chef-kok en eigenaar van Restaurant De Nederlanden*, Vreeland, geïnaugureerd tot SVH Meesterkok. Onder grote belangstelling van een groot aantal SVH Meesterkoks, familie, vrienden, zakelijke relaties en zijn vrouw en twee kinderen, is de officiële uitslag van de Meesterproef vastgesteld en ontving Wilco het Meesterlint en het SVH Meesterdiploma.
Nieuwe Rotterdamse gin brengt ode aan de stad
Rotterdam is een nieuwe spirit rijker: Chapter Gin. De gin is een ode aan de stad en haar inwoners: pittig, eigenwijs, maar een stuk verfijnder dan je denkt. Een uitgesproken, premium gin met tonen van onder meer cayennepeper, gember, kruidnagel, sinaasappel en munt. Niet voor iedereen, en daarom zo bijzonder. De rijke, gelaagde smaak maakt Chapter Gin bovendien perfect voor foodpairing. Naast de gin, introduceert Chapter ook een eigen wodka, die dan weer dient als basisdestillaat voor de gin.