Promotiecampagne kinderassortiment
Boeken algemeen

MOAM en ARTIS slaan handen ineen voor kunstproject art=ARTIS

MOAM selecteerde 18 jonge kunstenaars die de kans krijgen om vier maanden lang hun werk tentoon te stellen in het ARTIS-Park en ARTIS-Micropia. De kunstenaars kregen een unieke blik achter de schermen en hebben zich ondergedompeld in de natuur, geschiedenis en het erfgoed van het park. Hierbij werden ze intensief gecoacht door ARTIS-specialisten. Ze ontwikkelden werk geïnspireerd op de flora, fauna en geschiedenis van het park.

 

Zo vertaalt ontwerpster Tess van Zalinge de geschiedenis van de Papegaaienlaan in gedetailleerd borduur- en ijzerwerk en hergebruikt het duo Max/Mei hout uit het park voor een werk dat gaat over het overvloeien van natuur in cultuur. Atelier Mats laat zich inspireren door de uitwerpselen (guano) van de incasterns, waarmee hij deze vogels prenten laat maken. Sterre Fenna geeft haar unieke kijk op hoe de dieren in ARTIS ons kunnen zien, door mode te fotograferen vanuit verschillende dierverblijven.

 

Martijn Nekoui, CEO en founder MOAM: “Voor MOAM is art=ARTIS een droomproject. Creatieve vrijheid, duurzaamheid én innovatie komen samen in deze samenwerking, op een iconische locatie in Amsterdam”. ARTIS-directeur Rembrandt Sutorius: “Ik ben trots dat we in ARTIS, waar al sinds 1838 aandacht is voor kunsten, nu deze jonge talenten de kans kunnen geven hun werk aan een groot publiek te tonen.”

 

art=ARTIS route

Vanaf 20 april kunnen bezoekers van ARTIS een route volgen langs alle art=ARTIS werken. De route informeert de bezoekers over het werk en de flora, fauna en geschiedenis waarop de kunstenaars hun werk inspireerden. De route is speels en leerzaam voor kinderen en biedt informatie en inspiratie voor volwassenen.

 

Art=ARTIS wordt op 19 april 2018 feestelijk geopend op het Artisplein in aanwezigheid van pers en genodigden. De werken zullen tot eind augustus te zien zijn. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernard Cultuurfonds, Amsterdams Fonds voor de Kunsten, Unilever en Douwe Egberts.

 

MOAM
Met een unieke visie op mode, is MOAM hét platform voor jong talent om samen te werken met grote namen uit de industrie. Het multidisciplinaire platform is opgericht door Martijn Nekoui in 2012 en richt zich op kennisverbreding en talentontwikkeling. Totale creatieve vrijheid staat hierbij altijd centraal.

 

In ARTIS inspireren en stimuleren wij een breed publiek verantwoordelijk met natuur om te gaan. ARTIS bestaat met haar 26 rijksmonumenten uit een historisch stadspark, het internationaal bekroonde museum ARTIS-Micropia en het Artisplein met het aanliggende ARTIS-Groote Museum, ARTIS-café restaurant de Plantage en de ARTIS-Studio. ARTIS, dat sinds 1838 bestaat, is een stichting en een officieel erkend goed doel met het CBF-Keur en de ANBI-status. ARTIS houdt van al het leven. ARTIS Leeft.