Promotiecampagne kinderassortiment
Boeken algemeen

Nederlands Jeneverfestival Schiedam: GIN CITY 11 & 12 juni

Op zaterdag 11 en zondag 12 juni staat jeneverhoofdstad Schiedam in het teken van alweer de zevende editie van het populaire Jeneverfestival. Lokale, nationale en internationale distillateurs showen hier de paradepaardjes van hun eigen gedistilleerde excellente jenevers en moderne gins, welke volop geproefd kunnen worden. Met een uitgebreid aanbod aan demonstraties, workshops, foodtrucks, en live muziek beleef je dit jaar gegarandeerd het ultieme festivalgevoel in Schiedam.

 

Van Jeneverhoofdstad tot Gincity

Schiedam is vanwege de rijke jeneverhistorie geheel terecht benoemd tot jeneverhoofdstad van de wereld. Het is daarom niet verwonderlijk dat de stad ieder jaar een jeneverfestival organiseert met een wisselend thema. Dit jaar staat in het teken van de afstammeling van jenever: gin! Onze jeneverhoofdstad wordt steeds vaker ‘Gin City’ genoemd. Dat heeft te maken met de initiatieven die vanuit de traditionele Schiedamse  jeneverbranche worden genomen om nieuwe, smaakvolle gins te ontwikkelen.  Waar de oudere generatie is opgegroeid met jenevers zien we dat de jongere generatie nu volop bezig is met de ontdekkingstocht naar kwaliteit gins. Reden genoeg om dit distillaat flink onder de aandacht te brengen dit jaar! 

 

Titanenstrijd onder de beste bartenders
Distillateurs uit binnen- en buitenland presenteren gedurende het Jeneverfestival 2016 diverse jenevers en gins in de monumentale Havenkerk. De beste bartenders van Nederland en België geven kwalitatieve cocktaildemonstraties, een lust voor het oog! Diezelfde bartenders strijden op zondag tegen elkaar tijdens een zinderende cocktailwedstrijd met maar één doel voor ogen; de winnende cocktail shaken! Het aanwezige publiek is in de gelegenheid om alle cocktails te proeven en kiest uiteindelijk de winnende bar van 2016.

 

Workshops

Gedurende het Jeneverfestival kunnen bezoekers deelnemen aan verschillende unieke workshops. Creëer je eigen parfum op basis van moutwijn of geniet van de perfecte combinaties tussen jenevers en sigaren of bier en pijptabak. Ook voor de kinderen is er dit jaar weer voldoende te beleven: zij ontwerpen hun eigen flessen-etiket of kunnen deelnemen aan andere leuke kinderactiviteiten. 

 

Jenevermuseum 20 jaar
Het Jenevermuseum bestaat in 2016 20 jaar. Voor deze speciale gelegenheid verschijnt daarom een extra limited edition botteling, een kleine oplage met een grote smaak. Gedurende het festival valt er in het museum van alles te beleven. Bezoek de tentoonstelling ‘Het begin van Gin’, bewonder diverse ambachten op de binnenplaats, neem een kijkje in de keuken van de Schiedamse Stokers, maak tijd vrij voor een onderhoudende rondleiding en geniet van diverse dranken en spijzen in het proeflokaal.

 


Locaties
Dit jaar is het Jeneverfestival groter dan vorige edities. Het plein voor het stedelijk museum biedt een podium voor muzikale acts. De Lange Haven en de Appelmarkt maken de verbinding tussen het Jenevermuseum en het plein voor het Stedelijk museum. Hier worden smaakpapillen verrast door (biologische) delicatessen verkrijgbaar bij een karavaan met food- trucks en kramen. 


DETAILS JENEVERFESTIVAL 2016

Datum:                                               Zaterdag 11 en zondag 12 juni

Tijden:                                                Beide dagen van 13.00 uur - 20.00 uur

Toegang:                                            €7,50 incl. 2 consumpties

Locatie:                                              Lange Haven, Schiedam /rondom het Jenever Museum

Website:                                             www.jenevermuseum.nl