Promotiecampagne kinderassortiment

Joost Deurloo is Nederlands Kampioen Oestersteken

Op 11 september is het NK Oestersteken gehouden in brasserie 'De Vluchthaven' in Bruinisse. Na verschillende rondes werd Joos Deurloo Nederlands Kampioen van het Premier Kampioenschap Oestersteken. Deze wedstrijd is de Nederlandse voorronde voor het wereldkampioenschap oestersteken dat op zaterdag 23 september tijdens het Ierse Galway International Oyster Festival plaats vindt.

 

Onder leiding van een vakkundige jury, bestaande uit de voorzitter van de Nederlandse Oestervereniging Cees van Beveren, Jonkheer Rob Boddaert en Bram Verwijs van Premier mosselen uit Yerseke, werd Joost Deurloo van restaurant Bru 17 uit Bruinisse de winnaar. De jury beoordeelde de deelnemers op het openen van de oesters. Zo waren er pluspunten te verdienen wanneer de oester volledig geopend en consumptiegereed was. Wanneer het oestervlees beschadigd was of er gruis en schilfers achter bleven, dan ontving de deelnemer minpunten. Bij een gelijk aantal punten was de snelste tijd doorslaggevend.

 

Wereldwijd zijn twee organisaties die zich bezig houden met het wereldkampioenschap oestersteken. Dat zijn Oyster Opening World Cup in Malmö (Zweden) en die van Galway International Oyster Festival (Ierland).