Boeken algemeen
Promotiecampagne kinderassortiment

Weber pakt uit met nieuwigheden

Weber, de Rolls Royce onder de barbecuestellen, die vorig jaar 60 bestond en dat uitgebreid vierde, pakt dit jaar zomaar eventjes uit met 13 nieuwigheden. De meest opvallende zijn het Cookware systeem, het Gourmet systeem, de nieuwe Spirit gasbarbecues en de Performer houtskoolbarbecues.

 

Klik hier voor de foto’s van Weber.

 

 

Onstaan

Weber werd in 1952 bedacht door George Stephen, een vader van een erg kroostrijk gezin (12 kinderen). Hij ontwierp een barbecuegrill, die zeer lang zijn temperatuur behield en in alle weersomstandigheden te gebruiken was. Het was de bolvormige barbecue op houtskool, voorzien van een deksel, die nog steeds een succesnummer is. Het familiebedrijf uit Illinois staan nu wereldwijd bekend als fabrikant van kwalitatief hoogstaande barbecues met een steeds vernieuwde design.

 

Verschillende types barbecues

Weber heeft een groot gamma houtskool-, gas- en elektrische barbecues. De grote varieert van complete buitenkeukens tot piepkleine modellen, die op de tafel worden gezet. Vorig jaar werd het barbecuegamma aangevuld met trendy kleuren.

 

Het Cookware systeem

Toebehoren die voordien enkel thuishoorden in de binnenkeuken (pan, wok, sauspan, pannenkoekenpan en geperforeeerde pan) krijgen nu ook een plaats in het outdoor cooking gebeuren.

 

Het Gourmet systeem

Nieuw is ook het gourmet systeem. Het zijn vijf toebehoren die je in het midden van het Gourmet grillrooster kan plaatsen waardoor je op de barbecue kan wokken, pizza's bakken, braden of stomen. De nieuwe Performers van Weber zijn uitgerust met een groot werkblad en stevige wielen.

 

Barbecue het hele jaar door

Wie eenmaal de barbecuemicrobe te pakken kreeg, stelt zich niet meer tevreden met zomaar wat gegrilde lapjes vlees, maar wil ook grotere stukken zoals gebraad of kip of zelfs een hele maaltijd van voorgerecht tot dessert op de grill bereiden. Daar is de Weberbarbecue uiterst geschikt voor. Wanneer het barbecuestel onder een afdak staat, kan men er het hele jaar door plezier aan beleven. Omdat alle materialen van nature roestvrij zijn of grondig tegen corrosie werden behandeld, kunnen barbecues jarenlang zonder noemenswaardig onderhoud worden gebruikt.

 

Barbecue tips

-Plaats een barbecue op een perfect vlakke en stevige ondergrond, uit de wind en ver van brandbare materialen. Zet hem ook voldoende ver van bomen en heersers. De hitteontwikkeling is niet alleen nadelig voor de bomen, ze kunnen ook vlam vatten.

-Controleer de windrichting en installeer de barbecue zodanig dat er bij een onverwachte windstoot geen rook en vonken naar de tafelende gasten kunnen waaien.

-Met gas of elektriciteit zijn er zelden of nooit problemen, maar een traditionele houtskoolbarbecue aansteken is niet zonder gevaar.  Gebruik nooit benzine of andere vluchtige vloeistoffen. Ze kunnen een gevaarlijke steekvlam veroorzaken.

-Wanneer je een opnieuw gevulde gasfles op de barbecue wil aansluiten, moet je de aansluitingen altijd op gaslekken controleren.

-Een leuke service van Weber is hun internetsite www.barbecueweber.be. Daarop vind je een indrukwekkende reeks recepten van over de hele wereld, mét advies voor de bereiding.

 

Meer informatie

www.barbecueweber.be

www.weberexperience.be