Boeken algemeen
Promotiecampagne kinderassortiment

Restaurant Gusto: topervaring op toplocatie

 

Nog op zoek naar een eetadresje om de donkerste dagen van het jaar wat te verlichten? Dan is het restaurant Gusto in hartje Genk een goed idee. Glaasje op? Geen probleem, je kan er overnachten in het aanpalend design-hotel Carbon of de trein nemen. Het restaurant ligt pal tegenover Genk-statie dat, in tegenstelling tot veel andere stationsbuurten, een hip stadsgedeelte is.

 

 

Klik hier voor de foto’s van Frans Oyen.

 

Het restaurant Gusto is weliswaar verbonden met het Carbonhotel, maar opereert er volledig zelfstandig van. Het grote voordeel is dat het zeven dagen op zeven open is en je er vanaf 6u.30, net als de hotelgasten, terecht kan voor een ontbijt. Je kan dan zowel kiezen voor een koffie en croissants of gebruik maken van het uitgebreid ontbijtbuffet met alles erop en eraan. Tot 's avonds laat kan je er genieten van een wijntje, biertje of slaapmutsje aan de wijnbar. Het interieur is hedendaags, minimalistisch met speelse kleurrijke accenten vaak met een knipoog naar de tijd van weleer. Dank zij de grote glazen wand kan je genieten van de leuke straattafereeltjes, eigen aan stationsbuurten.

 

Hedendaagse keuken met eerlijke producten

 

Het restaurant wordt uitgebaat door een jong en dynamisch team. Ardan Boffé, zijn vriendin en zus Tylwyrth bezielen beurtelings het enthousiaste team. Het creatief keukengeweld, met zeer getalenteerde topkoks zoals Kevin Bonanno, kan je life aan het werk zien in de open keuken. Gusto gaat er prat op dat er hoofdzakelijk regionaal en lokaal traceerbare producten worden gebruikt. Er wordt veel aandacht besteed aan een verfijnde presentatie en kunstzinnige bordschikking, echte culinaire kunstwerkjes.

 

Kleine degustatiegerechten

 

Naast menu's en à la carte mogelijkheden kan je er ook opteren voor een kleine degustatiemaaltijd. Voor €28,00 mag je vrij twee gerechten kiezen uit een kaart met zeventien (h)eerlijke voorstellen. Als afsluiter is koffie of dessert in het forfait begrepen. Er zijn ook tal van mogelijkheden voor bedrijven waarvoor ze de juiste formule uitpluizen.

 

Topwijnen

 

Ardan, is niet alleen een creatief zakenman, maar ook fervent wijnliefhebber, die de meest uiteenlopende wereldwijnen op de kaart zet. Zomaar eventjes 16 topwijnen kunnen per glas besteld worden.

 

Het mooiste terras van Genk

 

Om meer jongeren naar Gusto te lokken, bieden ze sinds vorige zomer een barbecue met saladebar aan op de binnenplaats van het Carbon-hotel, die ze omtoverden tot het mooiste terras van Genk. Een gedeelte daarvan is overdekt zodat een onverwachte regenbui geen spelbreker is. Mede door de democratische prijs van €16 werd het een enorm succesnummer, dat de drempel naar een culinair restaurant voor het jonge volkje aanzienlijk verlaagde. Om dat uit te testen is het wel wachten op de eerste zonnige dagen.

 

Zie voor meer informatie: www.gustocarbon.be/concept.aspx