Boeken algemeen
Promotiecampagne kinderassortiment

Wok-dynasty Keerbergen volledig vernieuwd

Zaakvoerster mevrouw Wu Chang Ying heeft in het horeca-milieu haar sporen verdiend. Wat begon als een gewoon Chinees restaurant op de Oude Markt in Leuven, groeide vlug uit tot de culinaire topper Ming. Zonder afbreuk te doen aan de echte Chinese keuken weet ze die te combineren met een Westerse finesse en stijl. Ook haar wok-dynasties in Heverlee, Keerbergen, Aartselaar en Sint-Martens-Latem, waar men voor een all-in prijs à volonté kan genieten van de heerlijkheden van de Chinese en Japanse keuken, zijn echte hypes. Na maanden sluiting wegens verbouwingen is de wok-dynasty in Keerbergen heropend; ruimer en met een stijlvol nieuw interieur.

 

Klik hier voor de fotoreportage van Frans Oyen.

 

Wok-dynasties mét stijl

 

Naarmate de Europeanen Azië als vakantieparadijs ontdekten, won de oosterse keuken in onze contreien aan populariteit. Ze is niet alleen heel gevarieerd en rijk aan kruiden, maar is bovendien heel gezond omwille van de talrijke groenten, kleinere hoeveelheden vlees en vis en een korte kooktijd. Naast de traditionele Chinese restaurants, die vaker Indonesische schotels aanbieden, ontstonden wokrestaurants. Naar het voorbeeld van de volksrestaurants in China zijn het dikwijls grote eetruimten met een hinderlijke akoestiek. Toen mevrouw Wu Chang Ying het plan opvatte om met een reeks wokrestaurants te beginnen, was ze al voldoende ingeburgerd in België en had ze het nodige zakeninstinct om te weten wat de westerse restaurantbezoeker wil. Ze opteerde voor een eenvoudig stijlvol en trendy interieur met hedendaagse Chinese kunstwerken. Half afgescheiden ruimtes creëren een intieme sfeer. Voor grotere groepen kunnen de tête à tête-tafeltjes worden samengeschoven. Het personeel draagt een stijlvol zwart/rood uniform met het embleem van de wok-dynastie.

 

Eat all you can

 

Voor een vast bedrag eet je in de wok-dynasties zoveel en zolang als je wenst. Na een soepje maak je je keuze uit het koud buffet met steevast oesters, sushi's en allerlei slaatjes met zalm, scampi's, eendenborst... Nadien kan je smullen van de warme voorgerechten zoals nems, sateetjes, kippenboutjes, dim sums... De teppanyaki is een schouwspel op zich. Op een zwart bord staan met krijt de keuzemogelijkheden genoteerd: Zebra, hert, lamskoteletten, scampi's, sint-jacobsvruchten, tongrolletjes, zalm... Het aanbod varieert van keer tot keer. Je zegt aan de oosterse kok wat je wilt en dan bereidt hij het gevraagde aan een sneltempo op een gloeiende plaat en werkt het af met een sausje en/of gebakken uitjes. Maar het grote werk moet dan nog komen: het wokken. Uit de koeltoog vul je een bord met typische en minder typische groenten, sojascheuten, inheemse en exotische paddenstoelen, vis of vlees. Daarna geef je de rauwe ingrediënten aan de chef in de wokkeuken. Hier waan je je echt in het oosten, want het wokken gebeurt er op identieke wijze. Veel Nederlands of Engels kennen de koks – rechtstreeks afkomstig uit het verre oosten – niet maar ze begrijpen wel de namen van de sauzen die je erbij wilt. Ze staan op het zwarte bord achter hen en pepertjes geven aan welke mild, hot, hotter of hotst zijn. Voor meer uitleg kan je terecht bij personeel in de zaal dat wel Nederlands spreekt. Nog een beetje honger of goesting? Dan sluit je af met een bezoek aan het uitgebreid dessertbuffet. Naast de klassieke lychees en fruitsla vind je er ook profiteroles en andere zoetigheden, een keuze aan ijssoorten die je kunt afwerken met slagroom, chocolade- of bessensiroop. In de chocoladefontein kan je stukjes fruit onderdompelen.

 

Vaste prijzen

 

Van 12.00 tot 14.30 uur lunch je er van maandag tot en met zaterdag voor €15,50 per persoon. Wie een avondvullend oosters etentje wil met familie en vrienden vindt niet snel een betere prijs/kwaliteitsverhouding. In de week dineer je er van 17.30 tot 22.30 uur voor €24,50 per persoon. In het weekend mag het diner uitlopen tot  23.00 uur en kost dan €25,50 p.p. . Mits een opleg van €12 per persoon is de drank inbegrepen: een aperitief, water à volonté , een halve fles witte of rode wijn en koffie of thee achteraf.

 

Overijse

 

Mevrouw Wu Chang Ying wil haar keten nu nog uitbreiden met een nieuwe vesting in Overijse. Wordt vervolgd.

 

Adressen en informatie over de verschillende wok-dynastieën vind je op:

www. Wokdynasty.be