WILDLANDS verjaardagsfeest
Dit jaar bestaat WILDLANDS Adventure Zoo Emmen 5 jaar en dat moet gevierd worden. Op 25 maart is het precies 5 jaar geleden dat WILDLANDS haar deuren opende voor de bezoekers. Vanwege de huidige coronamaatregelen is het helaas niet mogelijk om dit jubileum daadwerkelijk op 25 maart op het park te vieren. Vandaar dat er is besloten om het verjaardagsfeest een half jaar uit te stellen.
Gérard Bertrand: Cigalus Blanc 2019
Onlangs was er een online-proeverij van Gérard Bertrand wijnen. De producent stuurde proefflessen aan internationale wijnjournalisten die in hun eigen tempo de wijnen goed kunnen proeven.
Dertien nieuwe Bib Gourmand restaurants
Michelin kondigt met veel genoegen haar Bib Gourmand selectie 2021 voor Nederland aan. Een selectie die tot stand is gekomen in uitermate uitdagende tijden. De horeca lijdt en de chefs vechten om het hoofd boven het water te houden. Het coronavirus heeft onze passie helaas stevig in zijn greep.
Fiets door prachtige wijngaarden langs de Rijn
Hou je van mooie vergezichten, wijngaarden, rivierenlandschap en idyllische dorpjes? Ga dan eens fietsen in Rheinhessen. Dit land van de duizend heuvels aan de Rijn heeft enorm veel te bieden. Neem bijvoorbeeld de 90 km lange Rheinradweg van Worms, via Mainz naar Bingen. Dit is een tweedaagse fietstocht die vrij vlak is en op een gewone fiets goed te volbrengen.
Internetproeverij met Brabantse wijnen
Enige tijd geleden kregen we de uitnodiging om deel te nemen aan een online proeverij van Brabantse wijnen. Het PR-bureau zorgde ervoor dat er vier flessen thuis werden gebracht en we konden via een beeldverbinding deelnemen aan de proeverij. De Amsterdamse Esmee Langereis selecteerde de Brabantse wijnen. De technische informatie was zeer summier, zo ontbrak van iedere wijn de fiche technique. We kunnen daarom weinig zeggen over de vinificatie van de wijnen. Ook op de websites van de wijngaarden ontbrak deze informatie en kwam men niet verder dan de gebruikte druiven, het jaar en of we wijn wel of niet op eiken is opgevoed. Ook andere analyse-gegevens zoals de zuurgraad en restsuiker zijn niet boven water gekomen.
Hands Off My Chocolate introduceert vegan Caramel Seasalt reep
Het innovatieve chocolademerk Hands Off My Chocolate breekt met haar nieuwe, overheerlijke Caramel Seasalt reep de plantaardige chocolademarkt open voor het brede publiek. En dit is niet het enige goede nieuws! De Hands Off-familie is ook in een compleet nieuw jasje gestoken dat 25% minder plastic bevat én de cacaomassa is sinds kort helemaal traceerbaar! Juist, positief nieuws voor de Hands Off cacaoboeren, het milieu en de melkchocoladeliefhebber die op zoek is naar een plantaardig alternatief zonder hierbij in te hoeven leveren aan smaak.
Brisker Group en SVH stomen met e-learning horecamedewerkers klaar voor heropening horeca
Brisker Group (Pay for People, Holland Employment Experts en Tentoo) en SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) bundelen hun krachten om horecamedewerkers duurzaam inzetbaar te maken. Vanaf nu kunnen bestaande en nieuwe klanten van Brisker gratis gebruik maken van Briskers online opleidingsplatform Academy for Flex. Daarmee krijgen honderden ondernemers, flexkrachten en medewerkers in de horeca toegang tot Horecatalent, het gevarieerde e-learningaanbod van SVH. Horecaondernemers waar Brisker mee samenwerkt investeren zo kosteloos in de vakkennis, vaardigheden en persoonlijke groei van hun flexkrachten en medewerkers.
Marc de Hond schreef De redders van Ruigrijk
Dit voorjaar wordt het nieuwe sprookje De redders van Ruigrijk uitgebracht in boekvorm. Daarin gaan hoofdpersonen Rutger, in een rolstoel, en Ella, slechtziend, de strijd aan met draak Naga om de inwoners van Ruigrijk te beschermen. Het sprookje ontstond na intensief contact tussen Marc de Hond en de Efteling over (fysieke) toegankelijkheid. De Hond droomde van een inclusief sprookje speciaal voor de Efteling. Als hoeder van het sprookje brengt de Efteling De redders van Ruigrijk uit, zodat alle kinderen het avontuur van Rutger en Ella kunnen beleven. De redders van Ruigrijk verschijnt dit voorjaar als prentenboek, tactiel prentenboek, voorleesboek en animatie video.
Roze Tonicwater met frisse lichtzoete smaak Raspberry & Rhubarb
Fever-Tree introduceert deze week de nieuwe variant Raspberry & Rhubarb Tonic Water. Met de natuurlijke smaken van zoete rabarber in combinatie met sappige frambozen en een lagere dosis kinine heeft deze tonic een fris zoet en fruitig karakter. De nieuwe variant van Fever-Tree laat zich goed mixen met een London Dry Gin, maar is ook heerlijk in combinatie een met (roze) gearomatiseerde gin, vodka of aperitieflikeur.
80% van de mensen is meer gaan experimenteren in de keuken
Kookmerk BergHOFF deed een online peiling in de Benelux om antwoord te krijgen op de vraag: is ‘comfort food’ inderdaad een van de kooktrends van 2021 en zo ja, wat willen we gaan eten en koken? Uit het onderzoek blijkt dat de term vooral geassocieerd wordt met gezelligheid, troosteten en traditionele gerechten. Zo’n 65% van de respondenten gaf ook aan dat ze bij comfort food eerder denken aan gerechten die je thuis maakt dan die je kant en klaar bestelt. Na de lockdown gaat/blijft 80% weer volop gezellige etentjes organiseren thuis.